loading

Ekoškole

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod

Korisnički podaci

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod
Ivana Cankara 76, 35000 Slavonski Brod
035 255 697
srednja-skola-mar@sredskmar.tcloud.hr
2024
Priprema statusa
 • Naziv projekta: Čuvari tradicije

  Tema projekta: Očuvanje starih sorti voćaka i briga o bio raznolikosti biljnog svijeta

  Opis projekta:

  Stare sorte voćaka posađene su na mjesto starog dotrajalog voćnjaka u našem edukativnom školskom vrtu. One su omogućile učenicima naše škole, naročito onima u poljoprivrednim zanimanjima, da uče o važnosti tradicijskih voćnih vrsta zbog njihove otpornosti na bolesti i štetnike i njihovih kvalitativnih svojstava. Voćnjak je dio interaktivne poučne staze na kojoj su sve vrste, dendrološke i korisne, označene drvenim pločicama sa nazivima i QR kodovima koji se mogu skenirati. Tako učenici i posjetitelji mogu otkrivati i učiti nove informacije o biljnom svijetu koji nas okružuje. 

  Projekt je započeo 2022.godine. Sredstva su omogućena u sklopu INA-inog projekta Zeleni pojas.

   

  image

 • Naziv projekta: Zelena čistka

  Tema projekta: Sudjelovanje u akciji čišćenja okoliša

  Opis projekta:

  Učenici naše škole sudjelovali su u nacionalnoj kampanji zaštite okoliša Zelena čistka 2023. Akcijom je prikupljeno oko stotinu kilograma smeća i karti rano je divlje odlagalište preko aplikacije Trashout app. Kartiranjem je omogućeno uključivanje većeg broja volontera da se uključe u akciju čišćenja lokacije, ali i poticaj nadležnim tijelima da se trajno spriječi odlaganje otpada na toj lokaciji.

  image

 • Naziv projekta: Nek' se zazeleni

  Tema projekta: Sadnja stabala i prenošenje vještine sađenja mlađima

  Opis projekta:

  Školski projekt Nek' se zazeleni projekt je šumarskih tehničara. Oni su u sklopu praktične nastave uzgojili sadnice drveća koje su u sklopu projekta donirali petnaest stabala Osnovnoj školi "Bogoslav Šulek". Ista stabla su posadili u njihovom školskom vrtu, vještinu sađenja i njegovanja sadnica prenijeli osnovnoškolskim, te usput učinili njihov vrt bogatijim i ljepšim. 

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj