loading

Ekoškole

Dječji vrtić Maslačak, Pakrac

Korisnički podaci

Dječji vrtić Maslačak, Pakrac
Matice hrvatske 13/b, 34550 Pakrac
411 217
info@dvmp.hr
2025
Priprema statusa
 • Naziv projekta: e-cod

  Tema projekta: Područja rada tematski povezana uz ekologiju i odgoj za okoliš.

  Opis projekta:

  Odgojitelji uključeni u projekt (tri odgojitelja i tri odgojne skupine) su s djecom izrađivali vjetrenjače (oblici obnovljive energije), pričali o pčelama i crtali ih, sadili lavandu ispred vrtića, išli u šetnju šumom i sakupljali smeće.

  image

 • Naziv projekta: Šumske životinje

  Tema projekta: Tematski povezano uz životinje i ugrožene vrste na našim područjima.

  Opis projekta:

  Odgojiteljica je s odgojnom skupinom radila razne vrste divljih životinja i izradila poticaje za skupinu (povezivanje životinje i staništa, otisak šape, što koja životinja jede), odlazak do obližnje šume (prikupljanje prirodnih materijala -češera, grana). Odgojnu skupinu je posjetila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško - slavonske županije te im pokazal snimke životinja. 

  image

 • Naziv projekta: Odgoj za održivi razvoj u predškolskoj ustanovi

  Tema projekta: Primjenjivanje vrijednosti i oblika odgovornosti na temu održivosti s djecom predškolske dobi.

  Opis projekta:

  Pedagoginja je s odgojiteljima u tri odgojne skupine provodila aktivnosti recikliranja (kante za razvrstavanje otpada u odgojnim skupinama, recikliranje papira, boca u izradi hranilica za ptice, limenki u izradi kućica za kukce), sadnje (mediteranski vrt, vrt povrća, vrt s biljkama za čajeve i kreme, sadnja stabala), provodili su odlazak u eku patrolu (provjera energije, vode i papira - potrošnje).

  image

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj