Aktivnosti projekta 'Veliki lov na biljke' u Osnovnoj školi 22. lipnja, Sisak

17. lipnja 2017.

Aktivnosti edukativnog projekta Ekoškola i Toyote 'Veliki lov na biljke'

Uzdignute gredice

Iza naše škole postavili smo uzdignutu gredicu na koju smo posadili začinsko bilje. Iz razgovora smo saznali kako takvo nešto djeca još nikad nisu vidjela. Inače djeca su uživala uzgajajući svoju biljku i svakodnevno se brinući o njoj. Neki su je planirali ponijeti svojoj kući i posaditi u svoj vrt. Najveće zanimanje djeca su pokazala kada su sama sadila biljke u cvjetnjak naše škole. Neki su to radili prvi puta.

   

 

Briga za ptice

Sve su aktivnosti bile podjednako zanimljive i uspješno provedene. Djeca su pokazala oduševljenje za brigu oko ptičica. Oko izrade kućice pomogao nam je domar naše škole. Nacrt je donio jedan učenik. Djeca su se izmjenjivala po tjednom zaduženju oko hranjenja ptičica. Slične kućice učenici su prikazali i temperom. Radovi su ukrašavali našu učionicu.

   

 

Igre prepoznavanja biljaka i životinja

Aktivnost koju djeca jako vole je natjecateljskog karaktera. Ovaj puta učenici su bili podijeljenu u pet skupina. Svaka skupina dala je cvjetno ime svojoj skupini. Svakoj smo skupini pokazali 5 fotografija cvjetova. Ona skupina koja je prepoznala najviše cvjetova bila je pobjednik. Zatim je svaka skupina trebala opisati jednu biljku, a druga je trebala imenovati zagonetnu biljku. Zadnji zadatak bio je igra pantomime gdje su pogađali o kojoj se životinji radi.