Dan planeta Zemlje - #MyActionsMatter

22. travnja 2021.

Prigodom obilježavanja međunarodnog Dana planeta Zemlje FEE (Zaklada za odgoji i obrazovanje za okoliš) u suradnji s Now Here osmislili su kampanju #MyActionsMatter. Ova kampanja pokrenuta prigodom Dana planeta Zemlje i Svjetskog dana akcije (Global Action Day) zamišljena je kao 21-dnevno putovanje „empatičnih pozitivnih akcija” kojima će se sudionike potaknuti da žive i djeluju kroz konkretne pozitivne akcije koje stvaraju nove obrasce ekološkog ponašanja.

Kampanja će mlade kroz kreativnu i interaktivnu mobilnu aplikaciju TreasureEarth uključiti u konkretne dnevne akcije kako bi postali obazriviji prema našoj Zemlji. Aktivirati će školske zajednice unutar mreže Ekoškola i pokazati kako pojedinačna djelovanja mogu imati jasan i smislen utjecaj na naše zdravlje i dobrobit našeg planeta Zemlje. Svaki od tri tjedna kampanje bit će posvećen trima temama:

  • 1. tjedan - Očuvanje biološke raznolikosti
  • 2. tjedan - Smanjenje zagađenja okoliša
  • 3. tjedan - Podupiranje aktivnosti protiv klimatskih promjena

Pozivamo Ekoškole da se pridruže kampanji i motiviraju svoje učenike na ovom putovanju. Vjerujemo da će dobro osmišljene aktivnosti uključiti mladež da bude obazrivija prema svom okolišu. Nadamo se da će male akcije biti transformacijski proces u kojem će postati aktivni ekološki stanovnici Zemlje!

Kampanja je osmišljena za učenike 13+ godina. Sve aktivnosti su na engleskom jeziku.Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati putem aplikacije i mobilnih uređaja, svakodnevne akcije biti će dostupne i na https://www.ecoschools.global/my-actions .

Za više detalja obratite se na jedan od naših kontakata.