Listopadne aktivnosti u OŠ Milana Langa iz Bregane

23. listopada 2018.

Dan kruha u kravatama

U četvrtak, 18. listopada, tradicionalno smo obilježili Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje. Uz prigodan program i svećenikov blagoslov učenici su mogli uživati i u mnogobrojnim krušnim delicijama. Budući da je 18. listopada i Dan kravate, mnogobrojni učenici i djelatnici škole pristigli su u školu s kravatama oko vrata. Dva velika dana spojena su tako u jedan.

 

Odbojkaški susret posvećen Danu kravate

Na još jednu neobičnu ideju posvećenu Danu kravate došli su djelatnici naše škole - nakon nastave odigrali su odbojkaški susret s kravatama oko vrata (nakon odigranog prvog seta kravate su zavezali na odbojkašku mrežu!). Ovoga puta sportski rezultat nije bio u prvom planu, već druženje, zabava i smijeh kojeg je bilo u neograničenim količinama.

 

Od Bregane do Velike Doline - pješice

Nakon što su prošle godine u našoj školi upriličeni sportski susreti s prijateljskom školom iz Slovenije, jučer smo otišli do susjedne nam države na uzvratne dvoboje. Na poziv OŠ Velika Dolina rado su se odazvali učenici-sportaši viših razreda te su se u pratnji djelatnika naše škole uputili preko granice. Ispred dvorca Mokrice dočekali su ih slovenski vršnjaci i poveli u svoju školu. Odigrani su nogometni, košarkaški i odbojkaški susreti, a jednoglasno je zaključeno da bi ovakvih druženja trebalo biti čim više. Još jedan dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice.

 

Dan Jabuka

U subotu, 20. listopada, ispred Oš Milana Langa Bregana bilo je uistinu prekrasno! Kako i ne bi kad su došla djeca željna igre i dobre zabave. Pa smo im upravo to i omogućili - u povodu Svjetskog dana jabuka upriličili smo niz igara - nošenje jabuke na kuhači, ples s jabukama, traženje zlatne jabuke, nošenje jabuke na glavi... Uživala su djeca, ali i odrasli - učiteljice su se natjecale u guljenju jabuka, demonstratori su pokazivali svaku pojedinu igru na zabavan način, a mikrofon namijenjen voditelju preuzeo je ravnatelj. Natjecanje u kojem nije bilo važno pobijediti već sudjelovati završilo je na najbolji mogući način - degustacijom ukusnih kolača koje su pripremile kuharice i učiteljice tako da smo ujedno obilježili i Međunarodni dan kuhara. Radosna lica djece i okupljenih roditelja bila su najbolji pokazatelj da smo svi zajedno i ovoga puta uspjeli.