Male akcije za velika djela

28. veljače 2020.

Dječji vrtić Hrvatski Leskovac – Područni vrtić 'Zvončići'

Humanost i altruizam mogu se kod djeteta razvijati od najranije dobi i za to nisu potrebne velike pripreme i iscrpljujuće akcije. Dokaz tome su složne ruke vrtićanaca Dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac – područnog vrtića Zvončići u Blatu koje već četvrtu godinu za redom sudjeluju u akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, a čiji je cilj sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje članova spomenute Udruge.

Djeca, roditelji i odgajatelji svakodnevno sakupljaju plastične čepove te ih recikliraju u vrtićkom eko-kutku. Eko-kutak služi za malu edukaciju svih novih entuzijasta koji se žele pridružiti akciji, ali i za promoviranje našeg vrtića koji od 2016. godine nosi status Ekoškole. I dok zidove našeg vrtića krase mnogobrojne zahvalnice i priznanja, u dječjim se srcima razvijaju dobrota i senzibilitet za one kojim treba pomoć. 

U ovoj akciji svakako su važni i roditelji djece koji svojom podrškom omogućuju kontinuitet odvijanja ove akcije, ali i radnici dječjeg vrtića koji svojim pozitivnim modelom ponašanja promiču pozitivne intencije ranog i predškolskog odgoja, a djeci stvaraju put za promišljanje ekološkog i etičkoi orjentiranog života u društvenoj zajednici.

Arijana Plahutar, prof. pedagogije