Projektni dan u DV Izvor, Samobor

Projektni dan u DV Izvor, Samobor
07. studenog 2017.

Projektni dan ili dan otvorenih vrata u DV Izvor održava se svake godine na jesen.To je dan kada vrtić predstavlja svoj Eko plan i program rada široj javnosti i roditeljima. Kroz niz aktivnosti koje se svakodnevno provode u vrtiću, uz vrtićku djecu od 2-7 godina u ponuđene radionice mogli su se uključiti svi prisutni. Roditelji, bake, djedovi, starija braća i sestre, te ostali gosti iz šire lokalne zajednice. Jesen je idealna za tako široku ponudu aktivnosti, jer osim što je i sama bogata bojama, okusima i mirisima, izaziva i kreativnost najmlađih pod  spretnim i uspješnim vodstvom svojih odgojitelja.

Tako su se ove godine na radionicama našle zanimljive teme. Izrada okvira za slike od raznih plodina,radionica igračaka, izrada sovica, izrada strašila,nizanje kukuruza, te radionica pod nazivom kako nastaje brašno. Oni najmanji zabavili su se punjenjem i pražnjenjem raznih posuda sjemenkama, a stariji su se uključili i u široku ponudu pokretnih igara. Tako su se okušali u spretnosti skakanja u vreći, kuglani od limenki, te društvenoj igri križić kružić s bundevama.

Svečanoj noti svakako su doprinijela djeca prikazom plesa i igara s pjevanjem, našeg kraja i okolice. Ove su nas godine razveselili i gosti iz Udruge Etno fletno. Kratkim igrokazom na kajkavskom narječju nasmijali su sve prisutne, a gđa Anastazija Noršić recitirala je nekoliko vlastitih stihova. Gošće su nas nagradile i bogatstvom u prisutnosti narodne nošnje samoborskog kraja koja se sve rjeđe viđa, a dio je naše kulturne baštine.

Svojim prisustvom, podršku u radu pokazala je i gđa Vera Ilinčić iz Uduge Lijepa Naša kao regionalna koordinatorica za Ekoškole. Posjetitelji su napravljene radove mogli ponijeti kući, ali i zasladiti se pečenim kestenima i policama od krumpira. Bilo je veselo, a tko god je propustio ovo druženje u parku u Mlinskoj, zasigurno to neće učiniti i do godine.