Projektni dani u Dječjem vrtiću 'Slavuj', Sv. Nedelja

19. srpnja 2017.

I ove godine vrijedne odgojiteljice osmislile su razna događanja polaznicima Dječjeg vrtića 'Slavuj' povodom projektnog tjedna koji je održan u razdoblju od 24. do 28. travnja na sva tri objekta. Djeca, odgojiteljice i roditelji na objektu Kerestinec uređivali su svoje, nedavno prošireno dvorište, izradili su podne i didaktičke igre, ukopavali, bojali gume i sadili začinsko bilje. Kroz nekoliko sati, dvorište je dobilo novo, šareno i mnogo veselije ruho.

Djeca i odgojiteljice na objektu Rakitje tog su tjedna održale sportske aktivnosti na otvorenom, motivirane spoznajom da djeca sve manje vremena provode na svježem zraku baveći se sportom. Ugostili su Kyokushin karate klub Domenica, rukometnu trenericu i odgojiteljicu Moniku Kuzmić Husak, Plesni klub Balance i Judo klub Sakura. Završetak tog tjedna, bogatog događanjima proveli su u sportskim aktivnostima s roditeljima igrajući Graničar, Badminton, Padobran i druge igre.

Strmečki Slavuji su promicanjem biciklizma i rolanja kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza obilježili spomenuti tjedan. Ugostili su policajca M. Rimca i prometnog motociklista, policajku D. Cerovšek koji su djeci objasnili kako sigurno sudjelovati u prometu te članove Biciklističkog kluba Sveta Nedelja koji su djecu upoznali s biciklizmom i opremom potrebnom za bavljenjem tim sportom. Pod sloganom Kotačić me pokreće do zdravlja i sreće odgojiteljice su osmislile događanje iskoristivši parkiralište iza vrtića na kojem su djeca prelazila poligone obilazeći prepreke biciklima, rolama i romobilima. Za uspješni obilazak zadataka na poligonu sudionicu su nagrađeni medaljama. Travanj je u našem vrtiću bio uistinu bogat događanjima, čemu su svjedočila nasmijana dječja lica i njihova srca puna radosti.