Seminar za koordinatore projekta 'Mi jedemo dogovorno'

Seminar za koordinatore projekta 'Mi jedemo dogovorno'
04. rujna 2017.

U Zagrebu, u Hotelu I, 01. rujna 2017. godine održana je edukacija za koordinatore projekta 'Mi jedemo odgovorno' u 2017/2018. školskoj godini.

Projekt 'Mi jedemo odgovorno' ušao je u zadnju godinu provedbe, a u hrvatskim Ekoškolama provodi se od šk. god. 2014/2015. godine.

Cilj ovog projekta, u kojem sudjeluje 9 zemalja EU, je izgraditi školski program koji rješava ključna pitanja potrošnje hrane. U ovoj trećoj godini provedbe projekta uključeno je 26 Ekoškola iz Hrvatske. Na edukaciji je sudjelovalo preko 50 sudionika, koordinatora Ekoškola iz naših vrtića, te osnovnih i srednjih škola. Sudionici su kroz predavanja, radionice, i zabavno-edukativne kvizove educirani o problemu odgovorne prehrane te načinu provedbe projekta u ovoj trećoj, završnoj godini.

Kroz pitanja: Što jedem?, Koliko otpada proizvodim?, Odakle dolazi i kako je proizvedena moja hrana?, Kako moja hrana utječe na ljude i planet? želimo razviti kritičko razmišljanje, znanja, vještine i stavove koji će dovesti do novih obrazaca ponašanja i novih prehrambenih navika kod djece, učenika, odgojitelja, nastavnika te šire lokalne zajednice gdje djeluje Ekoškola koja je uključena u projekt.