Štedi, štedi jer energija puno vrijedi

03. svibnja 2021.

Energetska kompanija Prvo Plinarsko Društvo (PPD), povodom proslave 20 godina poslovanja, u suradnji s Udrugom Lijepa Naša organizira ekološko-kreativni natječaj "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!“ za učenike osnovnih i srednjih Ekoškola.

Sigurno znate koliko litara vode iscuri ako ne zatvorimo vodu za vrijeme pranja zuba ili tuširanja, znate i da je za prozračivanje prostorije dovoljno otvoriti prozor samo 6 minuta. Znate i da ako stavite aluminijsku foliju na zid iza radijatora, toplinu zadržavate odnosno vraćate u prostoriju, a uređaje poput televizora i računala gasite dok ih ne koristite. Sve to naravno vi, kao učenici Ekoškola, znate.

No, jeste li spremni svoje znanje podijeliti s drugim i želite li ih baš vi motivirati na usvajanje malih navika koje štede energiju?. Poručite jasno i glasno svima „Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!“.

Kako? Sigurno imate zanimljivu priču, anegdotu, zagonetku ili pjesmicu kojom želite svima objasniti kako treba štedjeti. Sad ju konačno možete ispričati i nacrtati, a najkreativniji će biti nagrađeni. Pustite mašti na volju, budite kreativni, osmislite svoj likovni i literarni rad u kojem svima poručujete kako uštedjeti energiju.

Radovi se prijavljuju na natječaj u tri kategorije:

  • osnovne škole od prvog do četvrtog razreda,
  • osnovne škole od petog do osmog razreda,
  • srednje škole.

U svakoj kategoriji natjecatelja podijelit će se 3 (tri) nagrade za 3 (tri) najkreativnija rada, a nagrađeni će biti autori najboljih radova kao i njihove škole.

Natječaj je otvoren od 03. svibnja 2021. godine do 31. svibnja 2021. Pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih Ekoškola da se prijave na natječaj. Detaljnije informacije o natječaju i obrazac za prijavu pogledajte ovdje.