Eko škola

Osnovna škola Mejaši, Split

MEJAŠI 20
21000 SPLIT

Telefon: 021-430-000
Fax: 021-430-008
E-mail: ured@os-mejasi-st.skole.hr
Web: www.os-mejasi-st.skole.hr

Ravnatelj/ica: JOSIPA BANIĆ
Školski koordinatori: Marita Čaleta
Godina stjecanja statusa: 2005
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible
  • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible

    Projekt \\\\\\\\\\\\\\\'Mi jedemo odgovorno\\\\\\\\\\\\\\\' -sufinanciran od strane Europske unije -u njemu sudjeluje 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, (Foundation for Environmental Education – FEE). Realizacijom programa sudionicii su pokušati odgovoriti na 6 osnovnih pitanja na koja projekt traži odgovore: Što jedem?, Odakle dolazi hrana koju jedem?, Kako je proizvedena hrana koju jedem?, Koliko hrane pojedem?, Koliko hrane bacim?, Kakav je globalni utjecaj hrane koju jedem?. Naša škola se uključila školske godine 2016./2017. i realizirala projekt kroz 30 zanimljivih i edukativnih radionica.

  • Čep za osobe s invaliditetom

    Uključili smo se u akciju prikupljanja plastičnih čepova za osobe s invaliditetom. Akciju provodi udruga SPASIMO ŠUME i obrt EKO PROLOŽAC u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Imotski uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

  • Ekološki kviz \\\\\\\\\\\\\\\'Lijepa Naša\\\\\\\\\\\\\\\'

    Ovogodišnji SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA održao se u Zagrebu od 15. do 17.ožujka 2019 g.Natjecanju je pristupilo 41 osnovnih i 19 srednjih škola iz Hrvatske, BIH i Vojvodine.Ekipu OŠ Mejaši činile su učenica 8.a razreda KATARINA ŠEVO, učenica 7.a razreda PETRA VRCA, učenica 6.d razreda LJUBICA RAJČIĆ i učenica 5.a razreda LENA ROGLIĆ .\\\\n Ekipa OŠ Mejaši je nakon pisane provjere i prezentacije osvojila šesto mjesto!\\\\n\\\\n SVEHRVATSKI EKOLOŠKI KVIZ LIJEPA NAŠA održao se u Zagrebu od 31.ožujka do 02.travnja 2017. Natjecanju je pristupilo 34 osnovnih i 14 srednjih škola iz Hrvatske i BIH. Ekipu OŠ Mejaši činile su učenica 8.A razreda NELA MARIN, učenica 7.A razreda MARIJA FRANIĆ, učenik 6.D razreda LOVRE ŠTOLCAR i učenica 5.A razreda PETRA VRCA.\\\\n Ekipa OŠ Mejaši je nakon pisane provjere i prezentacije osvojila je šesto mjesto!