Eko škola

Osnovna škola Cavtat

Stjepana Radića 3
20210 Cavtat

Telefon: 020478052
Fax: 020478358
E-mail: ured@os-cavtat.skole.hr
Web: http://os-cavtat.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Kate Kukuljica
Školski koordinatori: Ana Ćapin, Marija Šeput, Stanka Dubretić
Godina stjecanja statusa: 2004
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Veliki lov na biljke - The Great Plant Hunt
 • Umijeće izrade konavoskog veza

  Osnovna škola Cavtat na listi je nositelja umijeća izrade konavoskog veza sukladno Rješenju Ministartva kulture iz svibnja 2015. a na poticaj konavoske akademske slikarice Antonije Rusković. Početkom nastavne godine na Projektnom danu smo održali radionicu na kojoj smo zainteresiranim učenicima pokušali dočarati ljepotu i vrijednost izrade i zaštite veza. Napravljen je plan za tekuću godinu koji se uz pomoć konavoskih vezilja i učiteljica uspješno realizira kroz 4 sata radioničkog tipa tjedno, a prema metodičkim uputama slikarice.

 • Školske masline

  Njegovanje maslina u školskom okolišu uz pomoć roditelja naših učenika. Berba i skupljanje plodova zrelih maslina. Prerada maslinova ulja i analiza kvalitete. Crtanje vlastitih naljepnica za boce. Skladištenje i rastakanje ulja u male boce.

 • Gumno

  Moderno doba u kojem živimo svakodnevno nudi neki novi oblik zabave i provođenja slobodnog vremena djeci i odraslima. Željeli smo bar malo zastati, osluhnuti i pogledati svoj zavičaj. Iz svakog kantuna nam maše, zove da ga bolje upoznamo i istražimo kako bi zasjao još ljepši. Odabrale smo temu Gumna, vječne kamene inspiracije ljudi našeg zavičaja. Sigurne smo da će odabrane aktivnosti zaokupiti pažnju naših učenika i iznjedriti puno novih saznanja i želju za očuvanjem tradicijskih vrijednosti kojima naš zavičaj obiluje. Cilj nam je okupiti se oko gumna, zapjevati, zabalati te slikom i pričom obnoviti prijateljstva na gumnu, barem na jedno popodne. Ciljevi projekta su: upoznati tradicijske vrijednosti zavičaja, razvijati interes za očuvanjem tradicijskih vrijednosti, osposobiti učenike za življenje u skladu s njima te pripremu za prenošenje budućim generacijama.