Eko škola

Osnovna škola Kostrena

Žuknica 1
51221 Kostrena

Telefon: 051/ 289-768
Fax: 051/ 289-769
E-mail: ured@os-kostrena.skole.hr
Web: www.os-kostrena.skole.hr

Ravnatelj/ica: Adriana Glavan
Školski koordinatori: Ana Grbčić, Minja Mrvoš
Godina stjecanja statusa: 2008
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
  • Energetska učinkovitost

    Na inicijativu Primorsko - goranske županije i Općine Kostrena škola je uključena u projekt energetske obnove zgrade za koji će se sredstva iskoristiti iz fondova Europske unije. U tijeku je izrada projektne dokumentacije.

  • Suradnja s Eko regijom Kostrena

    Kontinuirano provodimo suradnju s Udrugom Eko regija Kostrena u različitim aktivnostima, od zdravstveno - rekreacijskih, zaštite okoliša sadnjom autohtonih biljaka, edukacijskim programima o pčelarstvu, vrtlarstvu, zaštiti šuma, korištenju ekoloških vrećica i tako dalje.

  • Ljekoviti korov

    Potaknuti interes za istraživanjem i proučavanjem prirode u cilju pronalaženja i otkrivanja različitih izvora hrane, u ovom slučaju samoniklog bilja. Istražiti mogućnost prehrane korištenjem namirnica koje su nam na dohvat ruke, u vlastitom vrtu ili okolišu te usvojiti znanja i sposobnosti u pripremi istih. Ukazati na potrebu održivog razvoja, razvijati samostalnost i odgovornost u donošenju svakodnevnih odluka. Poticati učeničku maštu i kreativnost. Naglasiti važnost očuvanja bioraznolikosti i njegovanja tradicije.