Eko škola

Dječji vrtić 'Sunce' Zagreb

Treće Poljanice 2
10040 Zagreb

Telefon: 01/2922-355
Fax: 01/2922-355
E-mail: vrtic.sunce@zagreb.hr
Web: www.vrtic-sunce.zagreb.hr

Ravnatelj/ica: GORDANA ŠENCAJ
Školski koordinatori: MARINA MATKOVIĆ
Godina stjecanja statusa: 2012
Trenutni status: Brončani status
Projekti :

  • Eko-paket
  • V O D A SPASIMO NAŠ POTOK

    Briga za očuvanje okoliša vrtića. Važnost vode za život na zemlji. Kako možemo čuvati vodu u prirodi a kako u svakodnevnom životu ljudi. Voda kruži,za što sve nam služi? Istraživanja primjerena dobi djece (protokol sigurnosti). Eko patrola: kada se na vodu pazi EKO škola je na snazi! Aktivnosti na razini gradske četvrti,obitelji i vrtića. I moj grad ima rijeku: Teče, teče bistra voda ime joj je SAVA. Kreativne aktivnosti.

  • ZDRAV ŽIVOT

    Važnost prehrane za pravilan rast i razvoj djece. ZDRAVI ZUBI - stjecanje navike zubne higijene od najranije dobi. Stomatolog u skupini JABUKA - kako pravilno četkamo zube, kako sprijećiti karijes, suzbiti strah od zubara? Radionica za djecu i roditelje, ankete, izložba. Skupina Patkica - Samostalnost u svim segmentima života - pravilna prehrana, higijenske navike, razvoj samostalnosti, briga o sebi. (zdravstvena vod.) Život u prirodi.

  • NAŠ ZELENI VRTEK : PROJEKT POVIŠENE GREDICE(surad. Mjesni odbor)

    Uređujemo povrtnjak i cvjetnjak. Kalendar prirode - radovi u vrtu, naš rasadnik. Sakupljamo i sadimo starinske sorte povrća i cvijeća. Suradnja s roditeljima i susjednom Prehrandbenom tehnološkom školom, Agronomskim fakultetom u Zgb. PERUNIKA - hrvatski nacionalni cvijet - kraljica našeg cvjetnjaka. Važnost vode za uzgoj bilja. Sadimo začinsko bilje. Kuhamo zajedno: Juha od našeg povrća (recept iz vrtićke kuharice).