Eko škola

Ekonomska škola Braća Radić, Đakovo

V.K.A. Stepinca 11
31400 ĐAKOVO

Telefon: 031/811-345
Fax: 031/822-292
E-mail: ured@ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr
Web: http://ss-ekonomska-bracaradic-dj.skole.hr/skola/kontakti

Ravnatelj/ica: Željko Bionda, dipl.ing.
Školski koordinatori: Brankica Radonić,prof.
Godina stjecanja statusa: 2004
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Projekt ŠAFRAN

    Projekt Šafran upoznaje mlade ljude s temom Holokausta i podiže svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Žute šafrane sadimo u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece, te tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću.

  • Mi jedemo odgovorno

    Ovim projektom želimo pokazati da hrana ima veliki utjecaj na ljude te inspirirati i motivirati djecu i mlade i roditelje na pravilniju i zdraviju prehranu. U proizvodnji hrane vodi se „računa o potrošnji vode i uloženoj energiji, sprječavanju zagađenja tla, očuvanju biološke raznolikosti te zaštiti prirodnih značajki krajolika, kao i očuvanju tradicijskih i kulturoloških vrijednosti“. Pri pripremanju hrane naglasak je na očuvanju nutritivnih vrijednosti namirnica, dok je pri konzumaciji važno paziti na količinu i kvalitetu hrane koju unosimo kako bismo sačuvali vlastito zdravlje i produljili život.Projekt se provodi u našoj školi pod geslom \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Hrana našeg kraja\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" te provođenjem ankete o prehrambenim navikama učenika, održavanjem projektnog dana \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"bakin kutak\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" te nizom predavanja i radionica s temom sirove hrane i hrane našeg kraja.

  • Drvored generacija

    Predstavnici svakog razreda maturanata naše škole tijekom travnja /svibnja na jedinstven način obilježavaju Dan planeta Zemlje.Sade svoje stablo u suradnji s lokalnom zajednicom i Gradom na području gradskih bazena.Svako stablo nosi pripadajuću pločicu s oznakom razreda i generacije. Svojim primjerom ukazuju na značaj proširenja zelenih površina u gradu te stvaraju trajnu uspomenu na svoje dane provedene u srednjoj školi.