Eko škola

Osnovna škola Sveti Martin na Muri

Trg svetog Martina 4
40313 Sveti Martin na Muri

Telefon: 040 / 868-206
Fax: 040 / 868-206
E-mail: skola@os-svetimartinnamuri.skole.hr
Web: www.os-svetimartinnamuri.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Petra Novinščak
Školski koordinatori: Monika Turk, Renata Golenko
Godina stjecanja statusa: 2006
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Eko-paket
  • Tam pri našoj staroj Muri

    U sklopu nastavnog dana, nastava se održava na području rijeke Mure, kod mlina blizu najsjevernije točke Međimurja. Učenici pješače do mjesta održavanja radionica i natrag pa se ujedno provodi i pješačenje te zdrav način života. Svaki razred ima svoju radionicu: jedni istražuju floru i faunu murskog krajolika, jedni istražuju etno baštinu posjetom Etno zbirci Trstenjak i multimedijalnoj zbirci „Jen dan u živleju mlinara Franca Žalara“, radionica u izradi tepiha, radionica kampiranja, stare igre (potezanje užeta, skakanje u vrećama…), najmlađi pješice upoznaju cijeli krajolik, a oni najstariji se snalaze u orijentacijskom kretanju.

  • Svijet biljaka

    Projekt koji je trajao prošle i ove školske godine. Svaki razred je izabrao jednu biljku: gavez, lipu, maslačak, bazgu, trputac, kiselicu, koprivu i djetelinu, koji su istraživali, proučavali pratili tijek cvatnje, način upotreba te na kraju ju i isprešali, te na projektnom danu predstavili pred svim učenicima malim štandom i predstavljanje u obliku prezentacije ili recitacije ili skeča ili filma ili pjesme.

  • Učenička zadruga Tinček

    U sklopu učeničke zadruge \\\"Tinček\\\" učenici zajedno sa učiteljicama-voditeljicama izrađuju eko proizvode: eko svijeće koristeći stare svijeće, te eko sapun od lavande i cimeta, eko sok od jabuka, proizvodimo i pekmez od jabuke, koristeći jabuke iz našeg školskog voćnjaka. S obzirom da imamo svoj mali vrt, imamo grupu \\\"Mladi vrtlari\\\", gdje su posadili biljke kamilice, matičnjaka, majčine dušice, mente izrađujemo i svoj eko čaj \\\'Livada na dlanu\\\'. Tamburaši i folkoraši u sklopu Udruga Tinček tokom cijele godine njeguju kulturnu baštinu.