Eko škola

Osnovna škola Sveti Martin na Muri

Trg svetog Martina 4
40313 Sveti Martin na Muri

Telefon: 040 / 868-206
Fax: 040 / 868-206
E-mail: skola@os-svetimartinnamuri.skole.hr
Web: www.os-svetimartinnamuri.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Petra Novinščak
Školski koordinatori: Monika Turk, Ana Špoljarić
Godina stjecanja statusa: 2006
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Eko-paket
  • Tam pri našoj staroj Muri

    U sklopu nastavnog dana, nastava se održava na području rijeke Mure, kod mlina blizu najsjevernije točke Međimurja. Svaki razred ima svoju radionicu: 1. sportske igre i slikanje - 4. razred; 2. zabavna matematika - 5. razred; ribolov - 6. razred; 3.orijentacijsko kretanje - 7. razred; obilježavanje poučne staze i pronađi blago - 8. razred

  • Skupljanje starog papira i baterija

    U suradnji sa poduzeće \'Unimer\', već nekoliko godina sudjelujemo u akciji \'Papir nije smeće\'. Par puta na godinu se organizira veliko skupljanje papira po razredima, natjecateljskog je karaktera. učenici pokazuju da se i malim koracima može puno napraviti za ljepši i čišći okoliš.U suradnji sa tvrtkom \"Friš d.o.o\" u drugom polugodištu smo krenuli sa akcijom skupljanja baterija u koji su bili uključeni svi razredi škole i natjecateljskog je tipa, kao nagrade su dobili zahvalnice i prigodne poklone prva tri razreda.

  • Učenička zadruga Tinček

    U sklopu učeničke zadruge \"Tinček\" učenici zajedno sa učiteljicama-voditeljicama izrađuju eko proizvode: eko svijeće koristeći stare svijeće, te eko sapun od lavande i cimeta, eko sok od jabuka, proizvodimo i pekmez od jabuke, koristeći jabuke iz našeg školskog voćnjaka. S obzirom da imamo svoj mali vrt, imamo grupu \"Mladi vrtlari\", gdje su posadili biljke kamilice, matičnjaka, majčine dušice, mente izrađujemo i svoj eko čaj \'Livada na dlanu\'.