Eko škola

Pomorska škola Bakar

Nautička 14
51222 Bakar

Telefon: 051 761 211
Fax: 051 761 514
E-mail: info@pomorskabakar.hr
Web: http://www.ss-pomorska-bakar.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Gordan Papeš
Školski koordinatori: Marica Kučan
Godina stjecanja statusa: 2008
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Plavi dan

    Jedan dan u godini, u proljeće, posvećujemo moru. Ta plava njiva koju godinama oru naši ribari, more koje je sutra kruh našim pomorcima - želimo sačuvati za generacije koje dolaze. Ekološki osvješćujemo naše učenike kako sačuvati taj plavi dragulj.

  • Eko Kupa

    U suradnji sa Udrugom Kupa iz Broda na Kupi, naša je škola već 13 godina za redom organizirala akciju čišćenja Kupe i njene pritoke Kupice u Brodu na Kupi sa ciljem \nPovežimo more i gorje.

  • Terenska nastava na zapadnim obalama otoka Cresa

    I ove je godine grupa učenika naše škole bila na terenskoj nastavi školskim brodom Vila Velebita dva na zapadnim obalama otoka Cresa, 12. i 13. listopada 2017. Učenici 4.aN razreda bili su najbolji razred na veslačkoj regati u svibnju 2016. Time su dobili nagradu – terensku nastavu na Cresu sa razrednicom Lindom Petrović. Sudionici terenske nastave bili su i grupa učenika – ekologa ( Mataić, Žutelija, Pšihistal i Kučan). Nastavnici u pratnji bili su Zoran Rubinić i Marica Kučan. Na brodu je bila i gospođa Jasna Antolović, predsjednica Grupe sredozemna medvjedica, Udruge za istraživanje i zaštitu prirode, Zagreb. Uz stručno vođenje gospođe Antolović, naši su učenici pregledavali špilje u kojima se može nalaziti Sredozemna medvjedica. Obišlo se špilje na području uvala Zaplot, , te rta Žakenj i Žrnov. Najljepšu špilju koju se obišlo bila je Plava Grota u uvali Žanja podno Lubenica. More je bilo doista hladno, no veliki broj učenika zaplivalo je i nekolicina hrabrih ušlo je u špilju. Na brodu su se učenici pripremali za navigaciju, rad na karti, kormilarili, pospremali salon, ležajeve u potpalublju, pripremali ručak, spuštali barku u more, veslali, slušali predavanja o biološkoj raznolikosti Jadrana, fotografirali more i podmorje... Sponzor ove terenske nastave bila je INA d.d. To prekrasno bogatstvo mora i života u moru trebamo očuvati i naučiti generacije mladih ljudi kako pošovati more i sve ono što nam more daje.