Eko škola

Dječji vrtić Grigora Viteza, Zagreb

Ratarska 5
10 000 Zagreb

Telefon: 01/3860 933
Fax: 01/3860 933; 01/3862
E-mail: vrtic.grigoraviteza@zagreb.hr
Web: http://www.vrtic-grigoraviteza.zagreb.hr/

Ravnatelj/ica: Ruža Babić
Školski koordinatori: Željka Knapić, Ivanka Vanjak, Nada Benc-Štuka
Godina stjecanja statusa: 2013
Trenutni status: Srebrni status
Projekti :

  • Obilježavanje Dana kravate

    Dan kravate obilježen je u svim vrtićkim odgojnim skupina. Cilj ovog projekta bio je osnaživanje svijesti djeteta o lokalnoj, nacionalnoj i europskoj kulturnoj baštini i njegovom mjestu u svijetu. Projekt je obilježen raznolikim i razvojno primjerenim aktivnostima u odgojnim skupinama vrtića.

  • Obilježavanje Dana kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

    Dani kruha obilježeni su u svim odgojnim skupinama vrtića (jasličke i vrtićke odgojne skupine). Cilj ovog projekta bio je podizanje svijesti o ekološkoj i zdravoj prehrani te upoznavanje djece s tradicijskim vrijednostima i kulturnom baštinom. Sve aktivnosti bile su razvojno primjerene, a provodile su se prema konceptu; priprema za obilježavanje Dana kruha u vrtiću tijekom nekoliko dana kroz aktivnosti u skupinama s djecom i zajedničkim radionicama s djecom i roditeljima; izložba plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda, sjemenja i starih alata zavičaja; posjet svećenika i blagoslov kruha (u odgojnoj skupini – vjerski katolički odgoj)

  • Less plastic day

    Projekt se provodio u svim odgojnim skupinama vrtića. Sudionici projekta bili su: djeca, odgojitelji, roditelji i svi ostali zaposlenici vrtića. Cilj ovog projekta bio je osvještavanje djece i odraslih o tome na koji način plastika ugrožava biljni i životinjski svijet u prirodi, koje su druge mogućnosti korištenja materijala (osim plastike, zamjena plastičnih vrećica ekološkim torbama i sl.) Osvijestili smo koliko sve plastike imamo u svojim domaćinstvima, na koji način zbrinjavamo te koje sve materijale možemo korisiti kao zamjenu za plastiku (umjesto platičnih vrećica platene, umjesto plastičnih posuda keramičke itd.) U odgojnoj skupini Lastavica (engleski program) proveden je projekt More Clay Less plastic