Eko škola

Osnovna škola Vugrovec - Kašina

Ivana Mažuranića 43
10362 Grad Zagreb

Telefon: 01/2055-035
Fax: 01/2056-837
E-mail: ured@os-vugrovec-kasina.skole.hr
Web: www.os-vugrovec-kasina.skole.hr

Ravnatelj/ica: Vladimir Vuger
Školski koordinatori: Đurđica Culjak
Godina stjecanja statusa: 2009
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Eko-paket
  • Zeleni korak

    Učenici, roditelji i učitelji prikupljaju stari papir. Na taj način se razvija navika razdvajanja i pravilnog zbrinjava otpada. Također će se prostorije škole očistiti od nepotrebnog papira i starih i nekorištenih udžbenika. U akciji postoji mogućnost osvajanje nagrade i određenih novčanih sredstava što je dodatna motivacija, koja bi se iskoristila za popunjavanje fonda školske knjižnice novim lektirnim naslovima i dodatno uređivanje okoliša škole.

  • Mini školski vrt

    U najmanjoj školi u ovom dijelu Republike Hrvatske, PŠ Planina Donja, učenici su u suradnji s Mladim volonterima oformili mini školski vrt. U njemu već uspijevaju zelena salata i maćuhice. u proljeće su posijali karanfila i kadife. Radovi se nastavljaju s poboljšanjem vremenskih prilika.

  • Sakupljanje , razvrstavanje i odlaganje otpada te izrada raznih predmeta od otpada

    Tijekom cijele školske godine učenici donose baterije i ambalažu od tetrapaka u postojeće spremnike u školi. Od plastike, tetrapaka, drva, tekstila i drugih otpadnih materijala na satovima likovne, tehničke kulture i izvannastavnim aktivnostima izrađuju razne ukrasne i uporabne predmete. Povodom Dana eko škole organizirati će se radionica na kojima će se izrađivati spomenuti predmeti, kao i izložba već izrađenih predmeta.