Eko škola

Osnovna škola Vugrovec - Kašina

Ivana Mažuranića 43
10362 Grad Zagreb

Telefon: 01/2055-035
Fax: 01/2056-837
E-mail: ured@os-vugrovec-kasina.skole.hr
Web: www.os-vugrovec-kasina.skole.hr

Ravnatelj/ica: Vladimir Vuger
Školski koordinatori: Đurđica Culjak
Godina stjecanja statusa: 2009
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Zasadi stablo ne budi panj

    Učenici naše škole sudjelovali su u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj. Kampanja „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ održavala se u razdoblju od 01. 03. - 07. 03. 2021. godine na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Informacije o kampanji koja se odvija u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša nalaze se na poveznici Zasadi stablo, ne budi panj! - Udruga za zaštitu prirode i okoliša. Stabla su donacija Rasadnika Šumarskog fakulteta u Zagrebu. U okolišu matične škole u Kašini posadili smo 4 sadnice: zimzelene ukrasne grmove božikovine i mahonije te stabla oskoruše i jarebike. Sva zasađena područja u RH su digitalno kartografski vizualizirana. Područje našeg školskog parka u Kašini se nalazi na poveznici UZSNP (crogis.hr)

  • Školski klimatski izazov

    Učenici šestih i sedmih razreda sudjelovali su u projektu Školski klimatski izazov, s temom \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Gradovi i klimatske promjene\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\", natjecanju u dizajniranju rješenja koja doprinose postizanju održivog razvoja i smanjenju utjecaja klimatskih promjena, pri čemu se koristi svjetski poznata Designathon Works obrazovna metoda. \\\\\\\\\\\\\\\\nTročlana ekipa sedmaša osmislila je i skicirala zbrinjavanje otpada u stambenoj zgradi ili naselju, njegovo iskorištavanje za kompost i predvidjela prostor za odlaganje ostalog otpada ispod zelene površine koja bi se kosila solarnom kosilicom. \\\\\\\\\\\\\\\\nDvočlana ekipa učenika šestog razreda osmislila je ekološko vozilo.

  • Štedi štedi jer energija puno vrijedi.

    Učenici su za natječaj \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Štedi, štedi jer energija puno vrijedi\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" osmislili pjesmicu, strip i dvije ilustracije u kojima su originalno prikazali i opisali osobne primjere kako mogu svakodnevno i osobno pridonijeti štednji raznih oblika energije.