Eko škola

Osnovna škola Stjepana Kefelje, Kutina

Nikole Tesle 1
44320 Kutina

Telefon: 044660850
Fax: 044660869
E-mail: skola@os-stjepana-kefelje-kt.skole.hr
Web: www.os-stjepana-kefelje-kt.skole.hr

Ravnatelj/ica: Ivica Petrović
Školski koordinatori: Vesna Androić Hanžić, Dajana Kurtović
Godina stjecanja statusa: 2001
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Eko-paket
 • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
 • Sakupljanje plastičnih čepova

  U sklopu akcije \'Čepovima do skupih lijekova\' naša škola planira djelovati humanitarno i ekološki. Učenike ćemo motivirati nagradnim putovanje u Zagreb na kino predstavu.

 • Kuhajmo i jedimo zdravo

  Koordinacijski odbor Kutina-Grad prijatelj djece nastavio je i ove godine sa projektom pod nazivom \'Kuhajmo i jedimo zdravo\'. Projekt se ove godine održao u prostorijama OŠ S. Kefelje, gdje je sudionike dočekala pedagognja Mirela Cvitković. Cilj projekta je upoznavanje djece i učenika s važnošću pravilne i zdrave prehrane tijekom rasta i razvoja. Ovogodišnji projekt čija je tema bilo povrće, su pripremile dr. Branka Pirija, pedijatrica i voditeljica Savjetovališta za roditelje u kutinskom Domu zdravlja, učiteljica u OŠ Stjepana Kefelje, Ljiljana Košak te zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića, Adrijana Badanjak. Predstavnici učenika četvrtih razreda iz 4 kutinske osnovne škola i djeca Dječjeg vrtića su kroz predavanje dr. Branke Pirije mogli saznati sve o povrću i stjecanju zdravih prehrambenih navika, koje će im koristiti tijekom cijelog života. Sve su to teme koje su zainteresirale djecu, a o čemu su postavljali pitanja stručnim voditeljicama. Osim teorijskog dijela, organizirane su i kuharske radionice, gdje se učilo vještinama pripremanja povrća i razvijanju sigurnosti i samostalnosti. Djeca su pripremila različite namaze, salate, musaku od povrća i juhu od brokule te su svi na kraju kušali svoje pripremljene obroke. Radionice su bile popraćene letkom \'Povrće u prehrani\' pripremljenim za ovu priliku, koji je dobio svaki sudionik.

 • Energetska obnova škole

  Ove školske godine naša škola je ušla u energetsku obnovu. Obaviti će se obnova izolacije škole tj.vanjske fasade, obnoviti će se krov, zamjeniti će se rasvjetna tijela, jer se prelazi na LED rasvjetu, a napraviti će se i mala elektrana tj. mali kolektor koji će biti za potrebe potrošnje vode u školskoj kuhinji. Eko patrola bilježi će potrošnju Električne energije, potrošnju vode i plina kroz dvije nastavne godine, prije i poslije energetske obnove te usporediti rezultate.