Eko škola

Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Osijek

Osijek, Frankopanska 64
31 000 Osijek

Telefon: 031 505 820
Fax: 031 575 125
E-mail: osijek@os-fkfrankopana-os.skole.hr
Web: http://os-fkfrankopana-os.skole.hr

Ravnatelj/ica: Antun Ptičar
Školski koordinatori: Ivka Mihaljević
Godina stjecanja statusa: 2001
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Eko-paket
 • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
 • Ekološki kviz 'Lijepa Naša'
 • DAN ŠKOLE - SAJAM RUKOTVORINA - „ EUROPSKA KULTURNA BAŠTINA“

  Tradicionalni cjelogodišnji školski projekt, s naglaskom na ekologiju, regiju i stvaralaštvo od prirodnih materijala. Učenici istražuju nematerijalnu kulturnu baštinu po regijama RH te ju predstavljaju na Danu škole - sajmu rukotvorina, 26. 4., kulturnim i zabavnim programom prikazujući i objašnjavajući običaje, manifestacije, zavičajne govore, glazbu (plesove, pjesme, tradicijska glazbala), ophode, obrte, igre, rukotvorine, odijevanje, gastronomsku ponudu itd. u suradnji s lokalnim obrtnicima, malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, lokalnom zajednicom i šire.

 • UREĐENJE ŠKOLSKOG PARKA

  Uređenje školskog okoliša - opremanje multifunkcionalnim stolom i klupama - školskog okoliša kroz natječaj Za mene, za Osijek Udruge Slagalica. Želja nam je trajno razviti ekološku svijest učenika i važnost redovite aktivnosti, boravka na otvorenom te otkrivanja svijeta. Novouređeni vanjski prostor savršena je nadopuna školskom okolišu i izvanučioničkoj nastavi.

 • PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

  Odazivanje na humanitarnu akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske - prikupljanje i doniranje plastičnih čepova. Razvija u jednakoj mjeri svijest učenika o potrebitima i recikliranju.