Eko škola

Osnovna škola Supetar

Porat 25
21400 Supetar

Telefon: 021631135
Fax: 021631135
E-mail: os-supetar@os-supetar.skole.hr
Web: www.os-supetar.skole.hr

Ravnatelj/ica: Dubravka Menjak
Školski koordinatori: Fanita Milišić dipl. učitelj, Silvana Mirić, prof., Tanja Martinić, prof.pedagogije
Godina stjecanja statusa: 2015
Trenutni status: 2. obnova
Projekti :

  • Eko-paket
  • PROJEKT KULTURNE BAŠTINE - Evala van svitu

    U želji da što više sačuvamo tradiciju otočkog života te da svoja znanja i sposobnosti prikažemo široj zajednici škola provodi projekt Kulturna baština kroz koji osposobljava učenike da istraže i nauče o mjestu u kojemu žive te o tradiciji, znamenitim spomenicima i običajima svojih predaka.\\nKroz temu „Evala van svitu“ želimo osvijestiti učenike o pravilima lijepog ponašanja kao i odnosa prema okolišu.\\nNamjena je projekta poticati učenike na usvajanje pravila lijepog ponašanja i odnosa prema okolišu, promicati usvojena pravila u svakodnevnom životu učenika te motivirati ih na usvajanje bontona.

  • Jedna voćka na dan tjera doktora iz kuće van

    CILJ projekta je promovirati pravilne prehrambene navike u svrhu povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi .

  • CROATICA ZA DJECU I MLADE: promicanje hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine

    Glavni je cilj projekta promicanje hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine, koji čine važne odrednice hrvatskoga povijesnog, kulturnog i nacionalnog identiteta.\\nOsnovni su ciljevi projekta:\\n1. promicanje hrvatskoga jezika kao temeljne odrednice hrvatskoga identiteta\\n2. ponavljanje i proširivanje znanja iz povijesti hrvatskoga jezika\\n3. utvrđivanje i proširivanje znanja iz gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika\\n4. promicanje hrvatske pisane baštine kao važne odrednice hrvatskoga identiteta\\n5. njegovanje domoljubnih i univerzalnih vrijednosti.\\nOvim projektom pomoću multimedijalne tehnologije i primjenom didaktičkih metoda učenici će proširiti svoje znanje iz povijesti, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika te doživjeti bogatstvo i ljepotu hrvatske pisane baštine.