Eko škola

Dječji vrtić Poletarac, Zagreb

Vile Velebita 18
10 040 Zagreb

Telefon: 01 2857 772
Fax: 01 2857 772
E-mail: pedagoginja.poletarac@gmail.com
Web: www.vrtic-poletarac.hr

Ravnatelj/ica: Mira Čulo
Školski koordinatori: Marija Žvigač, Daria Grabrovečki, Milan Sajko, Ivan Žiljak, Ana-Marie Bačanek Juraman
Godina stjecanja statusa: 2013
Trenutni status: Srebrni status
Projekti :

  • VODA

    Projekt Voda je u realizaciji ove pedagoške 2016/2017.godine. U projekt je uključena skupina Ptičice (djeca u dobi od četiri do pet godina života), odgojitelji i roditelji. Cilj projekta je usvajanje novih spoznaja o vodi, kroz očuvanje i zašitu njene dragocijenosti za ljude, biljni i životinjski svijet. Kroz cijeli projekt osvješćujemo djecu da svatko može pridonjeti očuvanju okoliša pa i oni najmanji.

  • RECIKLIRANJE PAPIRNATE AMBALAŽE

    Ovaj projekt aktivno se provodi ove peadgoške godine u odgojnoj skupini Jabuke s djecomu dobi od tri do četiri godine života, njihovim odgojiteljima i roditeljima djece koji se aktivno uključuju u projekt. Primarni cilj nam je korak po korak usmjeravati djecu na odgovorno ponašanje prema prirodi, te eko aktivnostima utjecati na razvoj vještina važnih za očuvanje okoliša u djeci bliskim situacijama. S obzirom na dob djece projekt planiramo nastaviti i slijedeće pedagoške godine kako bi djeci uspješno prenjeli eko poruku i podigli razinu senzibiliteta prema recikliranju papirnate ambalaže.

  • LJEKOVITO BILJE-IZVOR DJEČJEG ZDRAVALJA

    Kroz projekt Ljekovito bilje - izvor dječjeg zdravalja nastojali smo djecu upoznati s ljekovitim biljem, njegovim svojstvima i zaštitom, načinom korištenja i utjecajem na zdravlje ljudi. Projekt je realiziran u pedagoškoj 2015/ 2016. godini u odgojnoj skupini The Lions s djecom u dobi od četiri do šest godina života. U projekt su bili aktivno ulključeni odgojitelji i roditelji djece. U ovoj odgojnoj skupini projekt je uspješno zaživio već drugu godinu za redom u kojoj smo, s obzirom na dob djece provodili aktivnosti poput sakupljanja ljekovitog bilja, izrade pripravaka, sušenja, izrade sokova, mirisnih vodica... Kroz aktivnosti djeci smo ukazivali na odgovorno ponašanje prema prirodi te na važnost brige za okoliš i očuvanja istog.