Eko škola

Osnovna škola Mate Lovraka, Veliki Grđevac

Trg Mate Lovraka 11
43270 Veliki Grđevac

Telefon: 043 461 021
Fax: 043 443 024
E-mail: ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
Web: os-m.lovraka-veliki-grdjevac.skole.hr

Ravnatelj/ica: Marina Balen
Školski koordinatori: Mateja Sukalac
Godina stjecanja statusa: 2005
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible
  • Dan zahvalnosti za plodove Zemlje i Dan kruha

    Dan 16. listopada već godinama tradicionalno obilježavamo kratkim prigodnim programom i izlaganjem krušnih proizvoda. U ovom projektu sudjeluju aktivno svi učenici i roditelji, kao i ostali sugrađani našeg mjesta. Nakon izložbe učenici kušaju svoje proizvode. Višak proizvoda, u suradnji s općinom, podijele starim, bolesnim, nemoćnim i siromašnim osobama. Ovakve akcije pomoći često organizira i udruga Hrvatsko srce u suradnji s našom školom.

  • Akcija sakupljanja starog papira

    Svake godine ovom akcijom obilježimo 22. travnja - Dan planete Zemlje u cilju razvijanja ekološke svijesti kod djece i odraslih te promoviranja zaštite i očuvanja okoliša. U akciji aktivno sudjeluje cijela škola, općina, većina ustanova iz mjesta i veći broj domaćinstava. Papir se kroz cijelu školsku godinu skuplja u koš

  • Sakupljanje plastične ambalaže, električnog otpada i baterija

    Tijekom godine sakupljamo plastičnu ambalažu i električni otpad, baterije u cilju zbrinjavanja otpada, čuvanja okoliša i razvijanja ekološke svijesti učenika i građana. Projekt - Plastičnim čepovima (plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže) do skupih lijekova, štitimo okoliš i činimo dobro djelo za oboljele od leukemije i limfoma. Prodaja plastičnih boca za pomoć siromašnim učenicima i izrada uporabnih predmeta od plastičnih boca.