Eko škola

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića, Poreč

Prvomajska 6
52440 Poreč

Telefon: 052/ 429-250
Fax: 052/ 431 - 622
E-mail: ured@ss-astifanica-porec.skole.hr
Web: http://www.ss-astifanica-porec.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Vesna Baranašić
Školski koordinatori: Linda Laković Baretinčić, Daria Škrinjar
Godina stjecanja statusa: 2005
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Volontiranje to go

    Projekt Volontiranje To Go provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Društvom Naša djeca Poreč, Volonterskim centrom Istra i Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića. Cilj projekta je izgraditi i ojačati kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje, kroz \\\\\\\\\\\\\\\\nizgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnu suradnju i uvrštenje teme volontiranja u školski kurikulum. \\\\\\\\\\\\\\\\nProjektom Volontiranje To Go želi se približiti volonterstvo svima koji će kroz par klikova moći svoje interese, hobije i želje pretvoriti u korisno za zajednicu. Projekt je započeo u lipnju 2017. te će trajati do svibnja 2019., a provodi se na području grada Poreča. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.\\\\n\\\\nhttps://www.facebook.com/Volontiranje2Go/

  • Erasmus + Smitten Kitchen

    Projekt je započeo u prosincu 2018., a trajat će sve do rujna 2020. g. Prijevod naziva projekta je Čarobna kuhinja. Cilj projekta u koji su uključene partnerske škole iz Engleske, Portugala, Poljske, Italije i Hrvatske je proširiti znanja vezana uz pripremu hrane i naglasiti ulogu koju zdrava prehrana igra u našem životu. Vještine stečene tijekom provedbe ćemo iskoristiti kao sredstvo za razvijanje povezanosti lokalne zajednice, socijalne uključenosti i razmjenu primjera dobre prakse s projektnim partnerima i lokalnom zajednicom.

  • Erasmus + Lost in Space

    Projekt Izgubljeni u svemiru bavi se popularizacijom znanosti, posebice astronomije. Cilj je projekta ukazati na važnost proširivanja znanstvenih spoznaja iz prirodnih znanosti te poticati učenike na svjesno promišljanje o planetu Zemlji i ostalim planetima Sunčeva sustava te mogućim oblicima života u svemiru, kao i opasnostima koje nas okružuju (eventualni udar asteroida ili meteora, ozonske rupe). Projekt će se provoditi od 2018. do 2020. godine, a u njemu sudjeluju Engleska, Španjolska, Italija, Hrvatska, Grčka i Francuska.