Eko škola

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

H.D.Genschera 16
32100 Vinkovci

Telefon: 032/306292
Fax: 032306290
E-mail: pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
Web: http://ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Marinko Džakula
Školski koordinatori: Marina Gadanac, Marija Fa, Snježana Jakovljević, Martina Marković, Ružica Perišić, Ružica Zucić, Vesna Vuković
Godina stjecanja statusa: 2007
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj
 • Svjetski dan jabuka

  U PŠŠ Vinkovci desetu godinu za redom obilježava se Svjetski dan jabuke. U školskom voćnjaku proizvodi se više sorti jabuka, po njihovom dozrijevanju učenici obave berbu i pripreme izložbu vodećih i poznatih sorti u školskoj knjižnici i čitaonici 20.listopada. Prikupimo i eko sorte od lokalnih proizvođača koje također izložimo učenicima i organiziramo predavanje o ekološkom uzgoju jabuka.

 • Uskrsne radionice u PŠŠ Vinkovci

  Početkom korizme održane su radionice na kojima su učenici cvjećarskog i vrtlarskog smjera izrađivali razne ukrase i aranžmane.Ovom su prigodom bojali i kaširali jaja, a uratke izložili u holu škole koji podsjeća na izložbeni sajam vrijedan poznatih destinacija.

 • Očuvanje starih sorti

  U voćnjaku Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci posadili smo sadnice autohtonih sorti jabuka u suradnji s Lions Club Internacional Vinkovci koji nam je donirao 28 sadnica jabuka autohtonih sorti kao početak višegodišnje suradnje u očuvanju autohtonih sorti voćaka.