Eko škola

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

H.D.Genschera 16
32100 Vinkovci

Telefon: 032/306292
Fax: 032306290
E-mail: pssvk@ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr
Web: http://ss-poljoprivredno-sumarska-vk.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Ružica Zucić, dipl.ing, prof. savjetnik,
Školski koordinatori: Marina Gadanac, Snježana Jakovljević, Martina Marković, Ružica Perišić, Angela Galić, Vesna Vuković, Ivona Turda, Ružica Beljo
Godina stjecanja statusa: 2007
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj
 • Svjetski dan jabuka

  I ove godine kao i prethodnih obilježili smo Svjetski dan jabuke. U školskom voćnjaku, površine cca 2ha, uzgajamo više sorti jabuka, a po njihovom dozrijevanju učenici obave berbu i pripreme izložbu vodećih i poznatih sorti kao prigodne aktivnosti u cilju promicanja važnosti ovih plodova. Prikupljamo i plodove ekoloških sorti od lokalnih proizvođača, a sadnjom starih sorti, u suradnji s Lions klubom Vinkovci, obogatili smo našu zbirku plodova.

 • Božićne radionice u PŠŠ Vinkovci

  Kroz 11.mjesec održane su online radionice na kojima su učenici cvjećarskog i vrtlarskog smjera izrađivali razne ukrase i aranžmane. Uratke smo izložili u holu škole s obzirom da je sajam u gradu otkazan zbog covid-a. U prilogu je kratki video zapis radionice.

 • Izrada eko svijeća

  Izrada eko svijeća za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara - u suradnji sa skupinom povjesničara, učenici su izradili prigodne eko svijeće koje smo upalili u holu škole kod makete vukovarskog vodotornja i time obilježili Dan pada grada Vukovara.