Eko škola

VI. osnovna škola Varaždin

Dimitrija Demetra 13
42000 Varaždin

Telefon: 042260343
Fax: 42260343
E-mail: ured@os-sesta-vz.skole.hr
Web: www.os-sesta-vz.skole.hr

Ravnatelj/ica: Mario Stančić, dipl.inf., ravnatelj
Školski koordinatori: Tomislav Rogulja, magh.theol., Janja Fotak, magh.theol.
Godina stjecanja statusa: 2004
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible
 • Sakupljanje rabljenih plastičnih čepova

  Učenici sudjeluju u projektu sakupljanja rabljenih plastičnih čepova kojima se pomaže Udruzi UOLL u prikupljanju skupih lijekova.

 • Županijska smotra Dan zahvalnosti za plodove zemlje i dani kruha

  14.10.2017. na Franjevačkom trgu u Varaždinu, na Smotri je sudjelovalo 35 škola Varaždinske županije. Naša škola se uključuje u sva događanja koje organiziraju grad Varaždin ili Varaždinska županija pa smo, kao i uvijek do sada, i mi sudjelovali. Za ovogodišnje predstavljanje škole izabrali smo temu : Suncokreti. Svi potrebni prehrambeni proizvodi i materijali , koje smo imali na izložbenom prostoru, rezultat su rada i međusobne suradnje raznih izvannastavnih aktivnosti kao i istraživačkog rada produženog boravka te učenika 4. razreda.

 • Dan sadnje stabala

  I ove školske godine smo se uključili u projekt ENO Tree Planting Day. U ponedjeljak, 12.10. naše školsko dvorište postalo je bogatije za još jedno stablo lipe. Sadnicu te autohtone i ljekovite biljke donirali su naši Eko kumovi Parkovi d.d. Uz njihovu stručnu pomoć, učenici 6.a razreda su u školsko dvorište zasadili tu hvalevrijednu biljku te se obvezali da će ju redovito njegovati. Događaju je prisustvovao i ravnatelj Mario Stančić te predstavnica Parkova d.d. Sonja Kušter. Ovim putem im se ujedno i zahvaljujemo na donaciji.