Eko škola

Osnovna škola Lapad, Dubrovnik

Od Batale 14
20000 Dubrovnik

Telefon: 020/ 356-100
Fax: 020 / 356-100
E-mail: tajnistvo@os-lapad-du.skole.hr
Web: www.os-lapad-du.skole.hr

Ravnatelj/ica: Nikolina Soko
Školski koordinatori: Nikolina Soko, Anita Jovičić, Patricija Mage Vidak, Ivana Lučić, Gordana Nodilo, Ivana Matijević, Ivana Radaljac, Nancy Obradović, Fany Bilić
Godina stjecanja statusa: 2008
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible
  • Hranilica za ptice

    Učenici će na satu tehničke kulture od otpadnog materijala izraditi hranilice za ptice, puniti ih sjemenkama te uz pomoć školskog domara postavili na stabla oko škole i čekamo kada će ptičice doći i pozobati sjemenke koje će se za njih ostavili.

  • Uređenje školskog vrta

    Uređenje školskog vrta je zajednička aktivnost koja se već godinama provodi u školi.\\\\nCilj je osposobljavanje učenika za njegovanje i održavanje čiste i uredne okoline škole. Aktivnosti: 1) Posađene su masline od kojih se izrađuje maslinovo ulje .\\\\n2) S ciljem zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom ove godine planira se izgradnja kompostišta. Prvi izrađeni kompost za opskrbu vrta započet će rezanjem maslina i usitnjavanjem grana te odlaganjem u novoizgrađeno kompostište. \\\\n3) Sadnja novog ljekovitog, začinskog i ukrasnog bilja te održavanje postojećeg. \\\\nSva razredna odjeljenja od 1. do 8. razreda zajedno sa svojim učiteljima imaju dio vrta koji će tijekom godine uspješno njegovati.

  • Sakupljanje plastičnih čepova

    U sklopu akcije \\\\\\\'Čepovima do skupih lijekova\\\\\\\' naša škola djeluje humanitarno i ekološki od šk.god.2019./20. Cilj akcije je prikupljanje plastičnih čepova i njihova isporuka Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).