Eko škola

Osnovna škola Split 3, Split

Bruna Bušića 6
21000 Split

Telefon: 021/ 430 380
Fax:
E-mail: skola@os-split-tri-st.skole.hr
Web: http://os-split-tri-st.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Jure Kunac
Školski koordinatori: Tea Surina Granić i Anita Žižić
Godina stjecanja statusa: 2013
Trenutni status: Srebrni status
Projekti :

  • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
  • EKO PROJEKT POVODOM POKLADNOG UTORKA

    Glavni krivac za sve loše u protekloj godini po izboru učenika 5.a je plastika utjelovljena u krnji Krnjikusu Plastikusu. Učenici su Krnju izradili od jednokratnog plastičnog otpada (plastičnih čepova, vrećica, pribora za jelo, posudica mliječnih proizvoda) zajedničkim snagama na satu razrednika. Kako nitko ne smije biti osuđen bez argumenata, svaka grupa je izložila razloge zašto je Krnjikus Plastikus kriv, a kriv je jer zagađuje okoliš, ubija životinje koje misle da je plastika hrana pa je pojedu ili se zapetljaju u nju i onečišćuje Zemlju, a njegova plastika se razgrađuje milijunima godina. Nakon čitanja presude, učenici su zajedno odnijeli i bacili Krnju u žuti kontejner za plastični otpad.

  • EKO PROJEKT ŽIVIMO ZELENO

    Učenici 2.a razreda od mjeseca rujna sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu “Živimo zeleno/Living greenly”. Projektom se želi potaknuti učenike na istraživanje i promišljanje o uzrocima i posljedicama utjecaja na prirodu te jačati njihovu ekološku svijest, razvijati trajne navike aktivnog participiranja i volontiranja u ekološkim aktivnostima u svojoj okolini te poboljšati stanje okoliša škole pa ni šire. Projekt smo započeli predstavljanjem na zajedničkoj padlet ploči te kroz prvo polugodište proveli nekoliko ekoloških aktivnosti: sadnja razredne biljke, izrada kutija za razvrstavanje otpada u našoj učionici, donošenje lončanica s cvjetovima te izrada Land Arta.

  • PUT ZDRAVLJA - Zdravkići i Bolkići

    U sklopu programa PUT ZDRAVLJA – Zdravkići i Bolkići koji se provodi kroz izvannastavne aktivnosti učenika 3.c razreda, grupa „HRANA“ izložila je svoj rad i istraživanja. Grupa „HRANA“ je izlagala o hrani i navikama u prehrani. Vrste hrane svrstali su u tri skupine: Hrana s dodacima, 2.GMO hrana i 3.Ekološka hrana (bio ili organic hrana). Poseban naglasak i preporuku su stavili na odabir ekološki uzgojenih namirnica koje su boljega okusa i imaju više hranjivih sastojaka. Znanja o hrani učenici su utvrdili aktivnim sudjelovanjem u kvizu. Svoj rad uspješno su predstavili u emisiji o zdravlju koja je emitirana 12. ožujka na Radio Suncu.