Eko škola

Osnovna škola Split 3, Split

Bruna Bušića 6
21000 Split

Telefon: 021/ 430 380
Fax:
E-mail: skola@os-split-tri-st.skole.hr
Web: http://os-split-tri-st.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Zdravko Delaš
Školski koordinatori: Ana Ferić i Mia Ćurić
Godina stjecanja statusa: 2013
Trenutni status: Brončani status
Projekti :

  • S EKO STAVOM U NOVU ŠKOLSKU GODINU I OBNOVLJENU INFORMATIČKU UČIONICU

    Kako bi sve bilo spremno za uvođenje obvezne informatike u novoj školskoj godini, pobrinula se između ostalog i skupina od 18 malih volontera. Riječ je o učenicima 5. i 6. razreda koji su se odazvali na poziv učitelja informatike Nikole Lepetića i Mile Ozretić objavljenog na mrežnim stranicama škole. S tolikim brojem učenika, zadatci su se brzo obavili. Učenici su sortirali ambalažu 12 novih računala, izdvojili plastiku i stiropor od kartona, kartonske kutije složili tako da zauzimaju manje prostora i sve odložili u zasebne kontejnere u svom kvartu. Nakon toga učiteljima su pomogli spojiti računalnu opremu.

  • DJEČJA RADIONICA

    U veljači su učenici 2.b,c,d i e razreda u organizaciji Kuharske akademije sudjelovali na Dječjoj radionici Želim jesti zdravo. U ovoj gastronomskoj priči drugaši su bili glavni likovi, a kuhari Udruge su ih educirali u pripremi zdrave hrane kako bi im približili zdravi(ji) način prehrane. Djeca su se na zabavan način upoznala s različitim namirnicama od kojih su pod nadzorom kuhara pripremali ukusna jela i to, molim lijepo, u nekoliko slijedova. Naoružani kuhinjskim priborom i zaogrnuti kuhinjskom pregačom, prionuli su sjeckanju namirnica i kuhinjom se počeo širiti neodoljivi miris. Mijesilo se tijesto za kruh, valjali su se njoki, zelenila se povrtna juha, krčkala slasna šalša od rajčica i kao desert u pećnici su bujali mirisni muffini. Jedva smo dočekali postavljanje stola i degustaciju pripremljenih jela. Kako je to bilo slasno i ukusno! Divan, nezaboravan gastro doživljaj sa novostečenim kulinarskim vještinama!

  • program PUT ZDRAVLJA - Zdravkići i Bolkići

    U okviru izvannastavnih aktivnosti, učenici 1.C razreda zajedno s učiteljicom Ankicom Perišić i u suradnji s udrugom Zdravi grad započeli su program PUT ZDRAVLJA - Zdravkići i Bolkići. Cilj programa je senzibilizirati djecu i njihove roditelje za aktivnu ulogu u kreiranju zdravlja. Jedna od etapa programa je HRANA i njezin utjecaj na naše zdravlje. Nakon usvajanja znanja o zdravim namirnicama, sudjelovali su na radionici kuhanja VESELIMO SE, DANAS KUHAMO. Radionica za učenike i njihove roditelje je održana 21. ožujka u prostorijama udruge Zdravi grad. Voditelji radionice gđa. Darinka Petrović i g. Željko Petrović govorili su o ekološkoj hrani i prezentirali pravilan način pripreme pojedinih namirnica. Radionici su prisustvovali novinari HRT-a, a prilog s našim prvašima prikazan je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te u Županijskoj panorami (https://youtu.be/iG4KoWJyVS8 ). Radionica kuhanja je završila sa slanom i slatkom eko zakuskom, uz veliko zadovoljstvo nazočnih učenika i roditelja. U nastavku programa u pripremi je izlet na eko imanje i upoznavanje s ekološkim uzgojem povrća.