Eko škola

Osnovna škola Čučerje, Zagreb

Čučerska cesta 382
10040 Zagreb

Telefon: 01 2986487
Fax: 01 2986487
E-mail: ured@os-cucerje-zg.skole.hr
Web: http://os-cucerje-zg.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Vesna Orešković
Školski koordinatori: Marija Petković, Ivana Toman Maršić, Ankica Bušić, Jadranka Kruljac, Branka Perković
Godina stjecanja statusa: 2017
Trenutni status: 2. obnova
Projekti :

  • Veliki lov na biljke - The Great Plant Hunt
  • Povratak zemlji

    Škola posjeduje zemljište koje do sada nije bilo u uporabi za nastavne i izvannastavne potrebe. Kroz realizaciju projekta ćemo obnoviti školsko zemljište s ciljem uzgoja zdravog voća - stare sorte jabuka i šljiva, začinskog bilja i ljekovitog bilja. Na jednu parcelu smo prošle godine zasadili voćnjak sa 100-tinjak sadnica, a planirano je tijekom sljedeće šk godine povezivanje s lokalnim pčelarskim udrugama.

  • Mala škola čiste energije

    U sklopu projekta izrađeni su radni listovi Obnovljivi izvori energije, sadržajem i izgledom prilagođeni uzrastu učenika šestih razreda, prateći materijali za nastavnike, kao potpora u nastavi, i prijedlog sadržaja provjere znanja učenika. Materijali su namijenjeni učenicima šestih razreda i njihovim nastavnicima, u sklopu predmeta priroda u nastavnoj cjelini Čovjek i energija. Isto tako koristit će se i na satovima geografije, tehničkog odgoja, satovima razrednog odjela i u izvannastavnim aktivnostima te na satovima informatike, engleskog jezika (on-line igrice), likovne kulture (naj crtež, strip, izrada maskote).

  • Da se ne puzabi

    Kroz nastavne i izvannastavne aktivnosti raditi na očuvanju baštine, tradicijske kulture (pjesama, plesova i govora) te običaja našega kraja.