Eko škola

Osnovna škola Vjekoslava Paraća, Solin

Dudini 17
21210 Solin

Telefon: 021-217-876
Fax: 021-217-590
E-mail: admin@os-vparac-solin.skole.hr
Web: http://os-vparac-solin.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Đuro Baloević
Školski koordinatori: Žana Milat
Godina stjecanja statusa: 2002
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Eko-paket
 • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
 • Ekološki kviz 'Lijepa Naša'
 • Projektni dan - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

  I ove godine projektnim danom obilježili smo Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici nižih razreda uz pomoć roditelja i učitelja organizirali su prodajnu izložbu kruha i pekarskih proizvoda (kolača i peciva) u atriju škole. Umjesto uobičajene marende učenici i učitelji kupovali su njihove izložene proizvode.

 • Dan kravate

  I mi smo u školi obilježili Dan kravate. U atriju škole postavljen je prigodni pano s 3D instalacijama koje su izradili polaznici Likovne radionice s nastavnicom likovnog Sanjom Mirošević. U školskoj knjižnici izrađene su dvije kartonske kravate s latiničnim i glagoljičkim natpsiom \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"KRAVATA\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Izradili su ih polaznici Grupe s knjižničarkom Nadom Topić i tako obilježili Dan kravate,

 • Sakupljajmo stare baterije

  Od ove školske godine priključili smo se eko projektu Friško – sakupljajmo zajedno stare baterije. Projektom se želi skrenuti pozornost učenika na važnost recikliranja otpada s ciljem zaštite prirode i smanjenja korištenja vrijednih prirodnih resursa i ukazati na važnost odvajanja pojedinih vrsta otpada, pogotovo baterija, od komunalnog otpada. Cilj je potaknuti ekološku osviještenost učenika, nastavnika, roditelja i lokalne zajednice.