Eko škola

Gimnazija Nova Gradiška

TRG KRALJA TOMISLAVA 9
35400 NOVA GRADIŠKA

Telefon: 035/361-427
Fax: 035/361-427
E-mail: ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
Web: gimnazija-nova-gradiska.skole.hr

Ravnatelj/ica: Ljiljana Ptačnik
Školski koordinatori: Ksenija Artuković, Branimir Kramberger, Josip Sokić, Ljiljana Vidmar
Godina stjecanja statusa: 2002
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Mi jedemo odgovorno - We Eat Responisible
 • EKO-VRT

  Eko-vrt je projekt koji je pokrenut u 3. mjesecu 2012. godine. Nastavljen je i u šk.godini 2012./2013. U eko-vrtu danas imamo pretežno uzorke tuje, duda, trešnje, mente, lukovica.. . Svi uzorci vrlo dobro uspijevaju s obzirom na vremenske uvjete ovog proljeća. U održavanju vrta pomažu nam pojedini učenici prvih razreda koji već sada sebe sami nazivaju „cvjećari“. Cilj vrta je edukacija učenika kako pripremiti, obraditi i održavati zemljište te na koji naćin posaditi u uzgajati začinsko i ukrasno bilje.

 • EKO-PATROLA

  Eko-patrola je cijelogodišnja aktivnost u kojoj su učenici drugih i trećih razreda barem dva puta tjedno obilazili cjelokupni interijer i eksterijer naše škole, brinuli o prozračnosti i redu u učionicama te upozoravali na nepotrebnu potrošnju električne energije. Sve aktivnosti i eventualne nepravilnosti uredno su zabilježene na standardiziranom formularu kojeg smo sami osmislili. Projekt je proveden u cijelosti, izvršeni su svi zadaci i postignuti su traženi ciljevi.

 • NAŠA ATMOSFERA

  \'Naša atmosfera\' je program koji je zamišljen kao masovno praćenje pojava i promjena u eko-sustavu diljem planeta Zemlje. Gimnazija Nova Gradiška u ovom trenutku može pratiti veći dio atmosferskih pojava poput temperature, vlažnosti i tlaka zraka te temperaturu tla.