Eko škola

Osnovna škola Petrijanec

Vladimira Nazora 42
42206 Petrijanec

Telefon: 042/714-044
Fax: 042/208-808
E-mail: os-petrijanec@os-petrijanec.skole.hr
Web: http://os-petrijanec.skole.hr/

Ravnatelj/ica: VALERIJA PALJAK
Školski koordinatori: ANDREJA HRŽENJAK, MARIJA KRAMARIĆ
Godina stjecanja statusa: 2010
Trenutni status: Zlatni status
Projekti :

  • ZLATNA ŠKRINJICA

    Učenici svojim vlastitim rukama rade na polju od svibnja do rujna i na ekološki način uzgajaju žitarice bez upotrebe pesticida i herbicida. Razvijanje ljubavi prema prirodi i živim organizmima u njoj, usvajanje osnovnih pravila o ekologiji, radost u druženju, u radu, u stvaranju.  

  • OTPAD

    Učenici će usvojiti znanja o ugroženosti naše planete zbog neodgovornog ponašanja ljudi kao i velikih kompanija u svijetu. Cilj je naučiti učenike kako svojim doprinosom i marljivim razvrstavanjem otpada mogu ublažiti načinjenu štetu koju nanosimo prirodi oko sebe. Vrlo važno je da učenike osvijestimo koliko je važno recikliranje za očuvanje našeg planeta zemlje. Učenici će naučiti kako se recikliranjem osigurava smanjenje deponijskog prostora, štednja skupe energije, smanjenje onečišćenosti energije, vode i tla te očuvanje prirode.

  • PRAVILNO JEDEM I ZDRAVO RASTEM

    Cilj projekta je unapređenje prehrane djece , usvajanje pravilnih prehrambenih navika i očuvanje zdravlja kroz edukaciju djece te njihovih nastavnika , promocija i motivacija razvoja okruženja u školi usmjerenih prema pravilnoj prehrani i zdravlju školske djece. Provođenje programa doprinosi očuvanju i unapređenju zdravlja djece školske dobi kroz stjecanje potrebnih znanja o pravilnoj prehrani, usvajanja načina i oblika ponašanja usmjerenih zdravom načinu života djece prema temeljima pravilne prehrane. Upoznati sa osnovnim principima pravilne prehrane, izvorima, značajem i funkcijom namirnica za pravilan rast i razvoj, kao i sa poremećajima koji nastaju kao posljedica nepravilne prehrane.