Eko škola

Druga srednja škola Beli Manastir

Školska 3
31300 Beli Manastir

Telefon: 031/ 703-306
Fax: 031/ 705-206
E-mail: tajnistvo@ss-druga-bm.skole.hr
Web: tajnistvo@ss-druga-bm.skole.hr

Ravnatelj/ica: Blaženka Kalčić
Školski koordinatori: Sanja Širić, prof. biologije i kemije
Godina stjecanja statusa: 2004
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
  • Zelena čistka - eko-projektni dan

    Akcija čišćenja i uređenje okoliša škole, ali i grada. Učenici sudjeluju u prigodnim radionicama i akciji čišćenja. Učenici izlažu radove i zapažanja na zadanu temu, nakon provedenih radionica: Eko projektnog dana. Zbog pandemije Koronavirusom i izvođenja nastave on line, nažalost ove godine nismo realizirali Eko projektni dan .

  • Humanost na djelu

    Suradnja škole i Udruge \"Prijatelji Svetog Martina\". Prikupljanjem plastičnih boca, novčana sredstva se koriste za kupovinu namirnica za Socijalnu trgovinu u Belom Manastiru i Popovcu .Prikupljanjem plastičnih čepova škola surađuje sa Policijskom upravom Beli Manastir, te tako sudjeluje u humanitarnoj akciji \"Plastičnim čepovima do skupih lijekova\". Svake godine, pa tako i ove, naši učenici vrijedno rade i aktivno sudjeluju u ovakvim aktivnostima .

  • Obilježavanje Dana kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

    13.10.2020. obilježavanjem Dana kruha i plodova zemlje, promoviramo bogatstvo i biljnu raznolikost svog zavičaja. Cilj nam je poučiti naše učenike o važnosti očuvanja biološke raznolikosti RH, te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Ove godine obilježili smo prigodnom izložbom starih poljoprivrednih alata, te tradicionalnim krušnim proizvodima svojstvenim za ovaj kraj. Suradnjom profesora i učenika, dan je protekao u lijepom i poučnom ozračju .