Eko škola

Osnovna škola Stjepana Radića, Brestovec Orehovički

Brestovec Orehovički
49221 Bedekovčina

Telefon: 049 238 149
Fax: 049 238 250
E-mail: ljubica.goricki@skole.hr
Web: http://os-sradica-brestovec.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Zdenko Kobeščak
Školski koordinatori: Ljubica Gorički, Jasna Končić, Iva Švenda
Godina stjecanja statusa: 2003
Trenutni status: Dijamantni status
Projekti :

  • Poduzetničko gnijezdo

    U školskom praktikumu učenici oblikuju uporabne i ukrasne predmete korištenjem prirodnih materijala i recikliraju ambalažu, tekstil, ostatke drva...Razvijaju radne navike, brinu o okolišu i stvaraju proizvode za učeničku zadrugu koji se prodaju na prigodnim sajmovima. Promicanje ekopoduzetništva u okviru teorijskog i praktičnog poučavanja i projektnog rada učenika.

  • Pačja škola

    Učenici su sudionici poduzetničko-ekološkog projekta u kojem se u školsko dvorište naseljavaju patke. O njima treba voditi svakodnevnu brigu.

  • Učionica u šumi

    Učionicu u šumi, koja je u prošloj godini izrađena u suradnji s Hrvatskim šumama razvijati kao mjesto u kojem ćemo promicati zdrav način života raznim aktivnostima u prirodi. Promjenom ambijenta učenja odmoriti se na prirodnom svjetlu i zraku, fizičkim kretanjem poboljšati zdravlje. Razvijati ekološku svijest i kulturu, osposobiti učenike za primjenu ekoloiških znanja u neposrednoj okolini i svakodnevnom životu. Ponuditi korištenje učionice školama u RH koje nose naziv kao i naša škola za jednodnevnu terensku nastavu.