Eko škola

Osnovna škola Vodnjan - Scuola elementare Dignano

Žuka 6
52215 Vodnjan

Telefon: 052 - 511 - 327
Fax: 052 - 511 - 327
E-mail: ured@os-vodnjan.skole.hr
Web: http://os-vodnjan.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Barbara Buršić - Križanac
Školski koordinatori: Goranka Benić
Godina stjecanja statusa: 2018
Trenutni status: 1. obnova
Projekti :

  • ,,Saberi se – poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno

    Princip: ponovno upotrebljena stvar = smanjenje nastanka otpada.Give box je velika, otvorena kutija smještena u javni prostor gdje učenici mogu ostaviti i uzeti rabljene predmete (odjeća, knjige, igrice, stripovi, igračke, nakit). To može biti stari ormar, police, kutije, palete... Što nam je bilo potrebno: Lokacija koja je javno dostupna i gdje je velik protok ljudi - hodnik škole; Stare palete od kojih smo napravili \\\\\\\'give box\\\\\\\' jer je važno da se radi o ponovnoj uporabi mterijala; Plakat i oglasna ploča - na kojoj je objašnjeno o čemu se radi i koji je princip korištenja uz sam give -box; Bilježnica u koju će učenici upisati kad nešto ostave (datum, ime i prezime te što su ostavili). Bilježnica treba biti vezana ili pričvršćena. U sklopu Give boxa izradili smo klupe i stolić – mali kutak u kojemu djeca mogu zaigrati jednu od društvenih igara kao što su križić – kružić, čovječe ne ljuti se i dr.

  • Vani biti i zaboravljene dječje igre igrati

    Projektni dan spojio je Eko školu i Zavičajnu nastavu pa su učenici cijelo jutro boravili na svježem zraku, igrali su stare dječje igre – pikule, lastik, graničara, školicu, a tražili su i jaja sakrivena u školskom masliniku.

  • Proizvodnja mladog ekstradjevičanskog maslinovog ulja

    Učenici su marljivo brali masline koje su nakon što su obrane otišle na preradu. Od 16. do 18. studenog 2018. godine uspješno smo se predstavili na manifestaciji 14. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu na kojoj OŠ Vodnjan svake godine ima svoj izložbeni prostor.