Eko škola

Obrtnička škola Bjelovar

Dr. Ante Starčevića 24
43000 Bjelovar

Telefon: 043/244-722
Fax: 043/244-722
E-mail: os@ss-obrtnicka-bj.skole.hr
Web: http://obs-bj.hr/

Ravnatelj/ica: Branko Cvetković
Školski koordinatori: Kristina Vidak, Petra Kupsjak, Sanja Pinter
Godina stjecanja statusa: 2018
Trenutni status: Stjecanje statusa
Projekti :

 • Kampanja 'Za manje otpada' - Litter Less Campaign
 • Eko-paket
 • Eko - eko radionice

  Tijekom školske godine planira se nekoliko radionica na temu recikliranja - izrada ukrasa i praktičnih stvari od tetrapaka, papira, plastičnih boca i ostalog otpada.

 • Recikliranje otpada

  Obrtnička škola sudjeluje u kampanji Za manje otpada kako bi se smanjio otpad te dugoročno utjecalo na promjenu navika naših učenika.Od ove školske godine u našoj školi djeluje Eko grupa pod vodstvom profesorice Kristine Vidak. U grupu su uključeni učenici 2.f, 2.e i 2.d razreda. Posebna pozornost posvećuje se pitanjima zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije te uređivanju školskog prostora i okoliša. Prvi korak je bio opremanje učionica s odgovarajućim kutijama za papir, a kako bi ih uljepšali, učenici su ukrasili kutije s eko porukama. Obrtnička škola Bjelovar nastavlja i ove godine s humanitarnom akcijom Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Također, uključili smo se u projekt FRIŠKO - Skupljajmo zajedno stare baterije. Projekt traje cijelu školsku godinu, a cilj je skrenuti pozornost učenika na važnost odvajanja opasnog otpada.

 • Uređenje okoliša škole

  Tijekom školske godine (u drugom polugodištu) uredili smo dvorište škole: očistili građevinski otpad sa stražnje strane zgrade, uredili glavni ulaz škole, osvijestili učenike o čistoći vanjskog okoliša, opremili dvorište klupama, cvijećem, pepeljarama i kantama za smeće.