Eko škola

Dječji vrtić Šareni leptirić, Solin

Domovinskog rata 28 a
21210 Solin

Telefon: 021 785 455
Fax:
E-mail: ana.sabic1987@gmail.com
Web: http://vrtic-sareni-leptiric.hr/

Ravnatelj/ica: Suzana Parlov
Školski koordinatori: Ana Šabić, Suzana Parlov
Godina stjecanja statusa: 2018
Trenutni status: Stjecanje statusa
Projekti :

  • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
  • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

    Ciljevi:-upoznati djecu s nastajanjem kruha (od zrna do kruha); približiti im blagovanje kruha i narodne običaje; poučiti djecu o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage; upoznati djecu sa starim vrstama voća i drugim plodovima zemlje (povrće, žitarice, ljekovito i začinsko bilje); ukazati na važnost zdrave prehrane. Aktivnosti: posjet pekarnici, priprema i izrada kruha i peciva, likovni radovi, izložba i blagovanje kruha i peciva, razgovor, blagoslov...

  • BRIGA O OKOLIŠU

    PRIKUPLJANJE I RAZVRSTAVANJE OTPADA: 'Papirko, čepirko i čaširka brinu o otpadu'.Cilj projekata: Razvijati ekološku osviještenost kod djece; stjecati osnovna znanja o važnosti čistog okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje, usvajati navike i vještine koje tome doprinose (poučiti djecu kako pravilno zbrinjavati otpad). pravilno zbrinjavanje otpada). BRINEMO O ZDRAVOM OKOLIŠU - uređenje dvorišta i vrta; u suradnji s roditeljima prikupljanje i bojanje starih konzervi (na vrhu oblijepljenih silikonom radi zaštite djeteta); sadnja lončanica i postavljanje u dvorište; postavljanje i održavanje hranilica za ptice; sadnja biljaka; čišćenje dvorišta i svakodnevno odgovorno postupanje prema okolišu.

  • RAZVOJ PRAVILNIH PREHRAMBENIH NAVIKA: Zdravi rođendani

    Cilj projekata: Djeca će stjecati pozitivne navike, usvajati znanja i vještine bitne za ostvarivanje zdravog načina života, brigu o sebi i očuvanje vlastitog zdravlja. Aktivnosti: u vrtiću se obilježava rođendan svakog djeteta, a tijekom proslave djeca konzumiraju samo zdrave namirnice: torta od voća, zdrave grickalice; konzumacija voća iz školskog vrta: berba sezonskog voća, pranje, a potom konzumacija (šipak, smokve, grožđe...)...