Eko škola

Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Zagreb

IVANIĆGRADSKA 24
10000 ZAGREB

Telefon: 012311003
Fax: 012311003
E-mail: ured@os-fkfrankopana-zg.skole.hr
Web: www.osfkf.hr

Ravnatelj/ica: JADRANKA BJELICA
Školski koordinatori: SUZANA STIPKOVIĆ
Godina stjecanja statusa: 2018
Trenutni status: 1. obnova
Projekti :

  • Veliki lov na biljke - The Great Plant Hunt
  • My Home - Our Planet - My Choice

    Comenius multilateralno partnerstvo škola 2013.-2015.-(College Simone Signoret, Francuska, Skansevejens skole, Danska, Escola Sant Ramon, Španjolska, 50. yil Ortaokulu, Turska, Steihagener Gymnasium, Njemačka, Frana Krste Frankopana, Hrvatska). CILJEVI: razvijati svijest o važnosti ekološkog promišljanja i utjecaja čovjeka na prirodu, usporedba naše prakse s ostalim državama u projektu TEME: 1. Prijevoz 2. Otpad i recikliranje 3. Potrošnja hrane 4. Alternativni oblici energije

  • SEECEL-Međunarodna poduzetnička škola-Učenje za poduzetništvo (2013.-2016.)

    Naša je škola bila uključena u projekt koji je dio programa cjeloživotnog učenja za poduzetništvo ISCED 1 kojeg provodi regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe SEECEL (South East European Centre for Entrepreneurial Learning). Za vrijeme provedbe projekta isplanirano je i provedeno mnoštvo aktivnosti, i to u svim razredima, kojima se poticao poduzetnički duh i poduzetan način razmišljanja. Tijekom pripreme i izvođenja aktivnosti ostvareni su mnogi ishodi poduzetničkoga učenja i u razrednoj i u predmetnoj nastavi, posebno vezani za razvoj ekološke svijesti i održivi razvoj.

  • ŠKOLSKI VRT - GARTLIC- za čas kratiti i zdravlje prirodi vratiti

    Škola prepoznaje važnost odgoja i obrazovanja za zdrav okoliš i održivi razvoj i mišljenja smo da je školski vrt najbolji alat za takvo poučavanje i učenje. Želimo ojačati svijest o važnosti zaštite okoliša na način da kroz školski vrt mijenjamo stavove i ponašanja prema prirodi koja nas okružuje i u kojoj živimo. Jednako tako, znamo da pojedinac može učiniti dosta, ali sigurno je da se u zajedništvu može učiniti puno više. Cilj nam je prenamjenom školske zelene površine podići tematski vrt s autohtonim biljem i arhitektonskim elementima prilagođenim organizaciji nastave i radionica u kojima bi zajedno učili i radili učenici, učitelji, roditelji, obitelji i građani iz susjedstva i volonteri iz lokalne zajednice. Želimo popularizirati prirodan, ekološki način proizvodnje hrane, štiteći i čuvajući biološku različitost i bogatstvo naših tradicionalnih biljnih vrsta čime se unapređuje priroda i okoliš.