Eko škola

Katolička osnovna škola 'Josip Pavlišić', Rijeka

Omladinska 14
51000 Rijeka

Telefon: 051/569-150
Fax: 051/569-151
E-mail: ured@kat-os-jpavlisic.hr
Web: www.kat-os-jpavlisic.hr

Ravnatelj/ica: s. Marija Maja Dolenec
Školski koordinatori: Martina Simonetti
Godina stjecanja statusa: 2019
Trenutni status: Priprema statusa
Projekti :

  • Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
  • Eko - čistka

    Učenici škole sa svojim učiteljicama su kroz školsku godinu raspoređeni u šest skupina (po razredima) kada na dogovoreni uređuju i čiste školski okoliš. Okoliš škole je uređen samoniklim biljnim vrstama karakterističnim za primorsko podneblje. U zimskom periodu u zatvorenom prostoru učenici se brinu za začinsko bilje posađeno u recikliranim posudama od stiropora koje će na proljeće presaditi u školski vrt.

  • Mali istraživači

    U školi djeluje izvannastavna aktivnost Mali istraživači pod vodstvom učiteljice s. Marine Škriljevečki. U sklopu rada učenici imaju i mali školski vrt o kojem se brinu cijelu školsku godinu. U sklopu aktivnosti učenici rade različite pokuse kojima potvrđuju i istražuju različite zakonitosti u prirodi.

  • Akcija sakupljanja starog papira i čepova

    Kroz cijelu školsku godinu učenic sakupljaju stari papir i čepove u odgovarajućim kutijama za skladištenje koje se nalaze u Školi (donacija Metis d.o.o. Rijeka). U proljeće zajedno sa učenicima čepove odnosimo u Udrugu Multiple skleroze Rijeka s kojom surađujemo već dvije godine. Od ostatka čepova izrađujemo slike.\nStari papir u dvije akcije kroz školsku godinu sakupljamo. Od dijela starog papira izrađujemo reciklirani papir kojeg koristimo u izradi čestitiki.