Eko škola

Osnovna škola Hugo Badalić, Slavonski Brod

Borovska 3
35000 Slavonski Brod

Telefon: 035/446015
Fax: 035/446015
E-mail: ured@os-hbadalic-sb.skole.hr
Web: http://os-hbadalic-sb.skole.hr

Ravnatelj/ica: Irena Čugura-Ćerić
Školski koordinatori: Marijana Ostojčić
Godina stjecanja statusa: 2019
Trenutni status: 1. obnova
Projekti :

  • Master Coding

    Master Coding je jednogodišnji eTwinning projekt u kojem sudjeluju škole iz Hrvatske, Italije, Turske, Poljske, Španjolske, Portugala, Ukrajine i Srbije. Projekt uključuje razmjenu ideja o aktivnostima programiranja bez i uz upotrebu računala.

  • GLOBE

    Razvoj svijesti o potrebi očuvanja i zaštite lokalnog i globalnog okoliša. Osposobljavanje učenika za mjerenja i opažanja koja će pridonijeti boljem znanstvenom razumijevanju različitih ekosustava i cjelovitog sustava planeta Zemlje. Omogućavanje učeničke suradnje s uvaženim znanstvenicima i stvaranje mreže koja povezuje cijeli svijet u jedinstvenu zajednicu s opredjeljenjem djelovanja za dobrobit okoliša. Obogaćivanje i nadopunjavanje postojećih nastavnih programa prirodoslovlja, geografije, matematike i informatike te primjenom suvremenih tehnologija, ostvarivanje većih učeničkih postignuća na tim područjima.

  • Želim stablo

    Omogućuje primjenu informacijsko komunikacijske tehnologije (micro:bit-a) u različitim predmetima i razredima u nastavi te istovremeno razvija društvenu i ekološku svijest učenika.