Eko škola

IV. gimnazija Marko Marulić, Split

Zagrebačka 2
21000 Split

Telefon: 021 348-380
Fax: 021 315-632
E-mail: ured@gimnazija-cetvrta-mmarulic-st.skole.hr
Web: http://www.gimnazija-cetvrta-mmarulic-st.skole.hr/

Ravnatelj/ica: Ninočka Knežević, prof.
Školski koordinatori: Petra Triva, prof.
Godina stjecanja statusa: 2022
Trenutni status: Priprema statusa
Projekti :

  • MODERNE KOMPETENCIJE ZA MODERNU GIMNAZIJU

    Izrada pet fakultativnih kurikuluma sufinancirana sredstvima Europske unije: 1. Zvuk i biofizika slušanja, 2. Mikroelektronika u fizici, 3. In Vitro, 4. Eksperimentarij, 5. Nutricionizam i Mediteranska prehrana

  • EUROPSKI PARLAMENT MLADIH ZA VODU

    Europski parlament mladih za vodu omogućuje mladim ljudima da podijele ideje, poduzimaju akcije i surađuju na programima upravljanja vodnim resursima. Ciljevi: 1. prevencija ovisničkih ponašanja mladih kroz usmjeravanje i zadržavanje njhove pažnje i energije na društveno korisnim aktivnostima; 2. podizanje svijesti mladih o važnosti vode i osnaživanje njihovog sudjelovanja u donošenju odluka; 3. poticanje razmjene i solidarnosti između mladih u Europi na temu vode; 4. promjena stavova i ponašanja u društveno korisna i prihvatljiva (kroz škole, udruge, mediji i sl.); 5. usvajanje znanja i vještina za sudjelovanje u demokratskim procesima donošenja odluka; 6. razmjenu iskustava i primjera dobre prakse s drugim mladima iz Europe.

  • ŠKOLA AMBASADOR EUROPSKOG PARLAMENTA

    Program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS) podiže razinu svijesti i informiranosti o europskoj parlamentarnoj demokraciji, ulozi Europskog parlamenta i europskim vrijednostima među učenicima gimnazija i srednjih strukovnih škola iz različitih obrazovnih, društvenih i geografskih sredina. Program učenicima nudi priliku za razumijevanje prava koja imaju kao građani EU-a i učenje o aktivnom sudjelovanju u demokratskom procesu EU-a te ga na sebi svojstven način provodi svaka od uključenih srednjih škola ambasadora Europskog parlamenta.