loading

Ekoškola projekti

SVJETSKI DANI AKCIJE 2024

Osnaživanje naše sutrašnjice: pripravnost za klimatske promjene kroz svakodnevne aktivnosti

Ovogodišnja kampanja „Svjetski dani akcije“ Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE), pokazuje nam kako pojedinačna djela i akcije, koliko god mala bila, mogu značajno utjecati na našu dobrobit kao i na dobrobit našeg planeta Zemlje. Ovogodišnja tema su klimatske promjene, a Svjetski dani akcije će pripremiti učenike da steknu znanja, vještine, vrijednosti i stavove kako bi se mogli suočiti s izazovima koje donose klimatske promjene.

Najbolji način za ostvarivanje pozitivnog utjecaja i suočavanje s izazovima klimatskih promjena je dijeljenje aktivnosti koje ćete provoditi tijekom Svjetskih dana akcije 2024. Kako biste motivirali i inspirirali druge na aktivnosti u borbi protiv klimatskih promjena, nakon što završite svaki zadatak, molimo vas podijelite fotografije i komentare na društvenim mrežama koristeći oznake #MyActionsMatter #GlobalActionDays i #GreeningEducation.

Zadaci Svjetskih dana akcije 2024. mogu se provoditi bilo kojim redoslijedom između 22. travnja i 3. svibnja 2024. Predlažemo da se svakom zadatku posveti 2-3 dana, uključujući i vikend.

Na kraju, nakon što završite zadatke, nemojte zaboraviti ispuniti završnu anketu kako biste nas obavijestili koliko je sudionika sudjelovalo i koliko je akcija provedeno. Nakon što pošaljete anketu, primiti ćete potvrdu o sudjelovanju.

Pozivamo sve odgojno-obrazovne ustanove koje su uključene u program Ekoškole, kao i one koje to nisu, da sudjeluju u ovogodišnjim Svjetskim danima akcije.

Registrirajte se OVDJE ili skenirajte QR kod 

 

Vodič kroz aktivnosti SDA 2024. / Priručnik za odgojitelje i učitelje / Poster / Baner

 

Anketa o provedenim aktivnostima SDA 2024 – ispuniti OVDJE ili skenirajte QR kod do 17. svibnja 2024.

Više informacija o Svjetskim danima akcije 2024. 

Partneri

Partneri Ekoškola

Hvala našim partnerima na izvrsnoj suradnji i potpori pri realizaciji programa međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj